Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Waarom knotten?

Knotseizoen Hasselt in volle gang!

Het knotseizoen is deze winterperiode weer in volle gang. Overal in het land zijn knotgroepen actief; meestal starten zij vanaf de landelijke natuurwerkdag. Zo ook de knotploeg in Hasselt.
In Hasselt zelf worden de bomen onderhouden door de gemeente. Buiten de bebouwd kom ligt de verantwoordelijkheid bij de bewoners van de buitengebieden en bij de vrijwilligers van Staatsbosbeheer.

Waarom knotten?
De knotploeg Hasselt zorgt er voor dat de bomen eens de vier vijf jaar onderhouden worden. Als de snoei te lang wordt uitgesteld, worden de takken te zwaar en bestaat de kans dat de stam inscheurt. Uiteindelijk rot de stam zover in, dat de boom doodgaat.

Knotploeg
De knotploeg heeft in de afgelopen jaren zelf een verjonging ondergaan. Jaren geleden bestond de groep uit zeven actieve leden. Ondertussen is dit aantal doorgegroeid en verdubbeld naar 14 personen. Onder leiding van boswachter Jeroen Bredenbeek trekt deze groep er in de wintermaanden iedere veertien dagen op uit.

Meedoen
Aanstaande zaterdag is het weer zover: om 9.00 uur vertrekken de vrijwilligers vanaf molen de Zwaluw. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich daar ook melden. Heerlijk bezig zijn in de vrije natuur en met je blote handen meehelpen aan het in stand houden van het landschap geeft veel voldoening.

Voor informatie kan verder contact opgenomen worden met Jeroen Bredenbeek: 06-50213096.
Zie ook www.facebook.com/knotploeghasselt om een goed beeld van het knotten te krijgen.

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 29.12.15 | 08.02 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie