Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 12.22 uur
 

Handtekeningen voor einde aan jacht in Overijssel

Burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht'

Ruim 1800 inwoners uit Overijssel hebben het burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht' getekend. 'Hiermee zijn de minimaal 1500 benodigde handtekeningen opgehaald om het burgerinitiatief aan te bieden aan de Provinciale Staten van Overijssel', aldus de organisatie. In afwachting op de inwerkingtreding van de Wet Natuurbescherming blijven de initiatiefnemers handtekeningen verzamelen om extra kracht bij te zetten.

Het burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht' is een aantal maanden geleden gestart met een handtekeningenactie tegen deze vorm van jacht. 'Vele bezorgde inwoners uit Overijssel vinden het onacceptabel dat het is toegestaan om konijnen, fazanten, hazen, houtduiven en wilde eenden te doden zonder enige reden dan alleen slechts puur voor het plezier van jagers.'

Initiatiefnemer Timo Roeke uit Borne: 'Geweldig dat we bekend kunnen maken dat al ruim 1800 inwoners uit Overijssel dit burgerinitiatief hebben willen ondertekenen. We gaan uiteraard door met het verzamelen van handtekeningen om een nog krachtiger signaal te geven. Hopelijk is dit het laatste jachtseizoen waarbij zonder enige noodzaak onschuldige dieren gedood of half-aangeschoten worden. Want de nieuwe wetgeving geeft onze provincie Overijssel de bevoegdheid om deze vorm van jacht te beëindigen. En blijkbaar zijn er velen die deze vorm van jacht afwijzen. Dat geeft de burger moed.'

"In Nederland worden jaarlijks meer dan 1 miljoen dieren doodgeschoten, voor het genot van enkele jagers, zonder dat daar één of andere noodzaak voor is. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat slechts 3% van de Nederlanders vindt dat deze ‘hobbyjacht’ een acceptabele reden is voor het afschieten van dieren."

Via de nieuwe Wet Natuurbescherming kunnen provincies binnenkort regels stellen aan de jacht. Reden voor deze groep burgers in Overijssel het burgerinitiatief Stop de hobbyjacht te starten en de provincie Overijssel op te roepen de diersoorten te beschermen en daarmee dierenleed te voorkomen.

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 13.01.16 | 09.27 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie