Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 12.22 uur
 

SCEG en Vogellust: Driedaagse cursus!

Meer weten over polderlandschap rond Genemuiden?

Het voorjaar zit in de lucht. De dagen worden langer en in de vroege ochtend zijn de eerste zangvogels alweer te horen. Nog even en dan zullen ze de weilanden rondom Genemuiden weer bevolken; de kieviten, grutto’s, wulpen en andere weidevogels. Namen die we herkennen van de straten in de vogelbuurt, maar in de weilanden worden deze vogelsoorten steeds zeldzamer. Over deze vogels, maar ook over zang- en roofvogels, over weidevogelbeheer en over het Vogeleiland in het Zwarte Meer zal het gaan tijdens een driedaagse cursus. De avonden zijn in van handen van SCEG en Vogellust.

Cursisten zijn welkom op 8, 23 maart en 6 april 2016.

Aansluitend op de cursus zullen in overleg met de deelnemers één of meerder excursies worden georganiseerd. Onder deskundige leiding kan dan kennisgemaakt worden met het broedgedrag van weidevogels. Ook behoort het tot de mogelijkheden om onder begeleiding van een medewerker van Natuurmonumenten een bezoek te brengen aan het vogeleiland. Voor meer informatie en aanmelding: H. Rietman, harrierietman@gmail.com, 06-28545172

De kosten voor de drie cursusavonden bedragen 25,00 euro, een kop koffie is daarbij inbegrepen. Wanneer u mee wilt met de excursie(s) zullen de kosten daarvan afzonderlijk in rekening worden gebracht. De cursus zal plaatsvinden bij café d’Olde Soldoat aan de Oosterbrugstraat.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 23.02.16 | 07.15 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie