Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 10.44 uur
 

Varen en wandelen naar de kievitsbloemen

Excursie per boot naar kievitsbloemen Hasselt

Slechts één week staat natuurgebied De Brommerd bij Hasselt vol met de zeldzame kievitsbloemen. De uiterwaarden van de rivier het Zwartewater is één van de weinige plekken in Europa waar deze unieke bloem zo massaal voorkomt.

De plant dankt zijn naam aan de vorm van de bloem in gesloten toestand: net een kievitsei. Deze vorm heeft hij ’s nachts. Hoe lichter en warmer het wordt, hoe meer de bloem opengaat. Bloeien doet de bloem trouwens pas na zeven jaar. De bloemen zijn beschermd en daarom kan er alleen onder begeleiding een bezoek gebracht worden aan de bloeivelden.

Excursie per boot
Hanzestad Hasselt Marketing organiseert samen met Staatsbosbeheer de mogelijkheid om op excursie te gaan naar de kievitsbloemen. Een unieke kans om de bloemen van zeer dichtbij te bekijken en te fotograferen. Vanaf woensdag 20 t/m zaterdag 23 april vertrekt er tweemaal daags een boot vanuit Hasselt naar de bollenvelden. Er gaat een excursie in de ochtend en in de middag. De boot vertrekt vanaf het industrieel monument De Kalkovens in Hasselt en voert u via de sfeervolle stadsgracht over het Zwarte Water naar natuurreservaat De Brommerd.

Reserveren via Hanzestad Hasselt Marketing
Periode: woensdag 20 t/m zaterdag 23 april 2016 in ochtend of middag
Prijs: € 20,00 per persoon per dagdeel
Telefoon: 038-4773794
Email: info@hanzestadhasselt.nl

Excursie per huifkar
Op woensdag 20 april 2016 organiseert Hanzestad Hasselt Marketing een eenmalig ‘natuurlijk’ arrangement. Op één dag brengt u met een huifkar een bezoek aan eendenkooi Haasjes, natuurboerderij Hogeboom en de kievitsbloemen in natuurreservaat De Brommerd. De excursie start om 9.30 uur bij De Werkplaats aan de Kaai in Hasselt. Per huifkar vertrekt u naar de eendenkooi waar kooiker Henk Luten op u wacht met koffie en koek. Hij zal vertellen over de eeuwenoude kooi en het beroep van kooiker. De imker zal u bijpraten over de bijenstal in de kooi. Vervolgens bezoekt u natuurboerderij Hogeboom waar de lunch wordt gebruikt. Na de lunch krijgt u een rondleiding door het bedrijf en leert u van alles over het ‘natuurlijk boeren’. Tenslotte brengt de huifkar u naar De Brommerd waar de boswachter u meeneemt naar de velden vol kievitsbloemen. Omstreeks 16.30 uur is de huifkar weer terug bij De Werkplaats aan de Kaai in Hasselt.

Reserveren via Hanzestad Hasselt Marketing
Periode: woensdag 20 april 2016 van 09.30 uur t/m 16.30 uur. Prijs: 25,00 euro per persoon (inclusief lunch). Gaarne via 038-477 3794 of info@hanzestadhasselt.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 85.
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 30.03.16 | 18.18 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie