Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 13.11.18 | 13.13 uur
 

Thema 'Op weg naar Hemelvaart'

Bijzonder concert in de Grote Kerk Genemuiden

Op zaterdag 16 april 2016 vanaf 19.30 uur is er in de Grote Kerk (Kerkplein 25) te Genemuiden een bijzonder muzikaal concert. Rond het thema 'Op weg naar Hemelvaart' wordt het opstandingsevangelie bezongen. Het concert is op initiatief van Stichting Jafet en RST Zorgverleners. De opbrengst van de avond is bestemd voor het evangelisatiewerk van Janneke GalvaoĖHulst onder de kinderen in de sloppenwijken van Rio de Janeiro.

Dirigent Lennert Knops heeft met zijn koren een mooie muzikale vertolking ingestudeerd rond het thema 'Op weg naar Hemelvaart'. Harm Hoeve begeleidt de koren op het orgel. Met de solisten en andere musici belooft dit concert uniek en bijzonder te worden.

Een jaar geleden kwamen Lennert Knops en Kees den Bok van de Stichting Jafet met het plan om het paasevangelie niet alleen in woorden, maar ook muzikaal te vertolken. De koren van Lennert Knops waren direct bereid hieraan hun medewerking te verlenen. Ook diverse muzikanten zegden hun medewerking toe. Kees den Bok schreef de tekst.

In de Grote Kerk te Genemuiden voeren het Christelijk Jong Mannenkoor Jubilate en het Christelijke Jongerenkoor Chaverim, onder leiding van Lennert Knops het koorwerk uit. Ook Create Cantus onder leiding van Ton Adema is aanwezig. Hiernaast treden ook enkele muzikanten op. Harm Hoeve begeleidt de koor- en samenzang op het orgel. Ds. A. de Groot verzorgt de opening.

De toegang gratis, maar er wordt wel een collecte gehouden voor het werk van Janneke Galvao-Hulst. Zij probeert zoveel mogelijk kansarme kinderen uit Rio de Janeiro te bereiken, hen sociale ondersteuning te bieden en in aanraking te brengen met Gods Woord. De initiatiefnemers, de reformatorische Stichting Jafet en RST Zorgverleners, willen een brug slaan tussen de gezinnen in Nederland en BraziliŽ.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 11.04.16 | 19.14 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie