Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 20.02.18 | 10.41 uur
 

Certificering in handen van IVN en IJsseldelta Marketing

Nieuwe ambassadeurs voor de IJsseldelta

De IJsseldelta is 20 ambassadeurs rijker! Op donderdag 7 april reikte burgemeester Koelewijn va de gemeente Kampen de certificaten uit aan de nieuwe ambassadeurs van de IJsseldelta. De feestelijke uitreiking in het Stedelijk Museum in Kampen was de afsluiting van de cursus Ambassadeur van het landschap. De cursus werd verzorgd door IVN en IJsseldelta Marketing. Met de certificering van de nieuwe ambassadeurs beschikt de IJsseldelta nu over 52 actieve ambassadeurs.

Tijdens de cursus kwamen verschillende thema’s aan bod waaronder; de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, flora en fauna en promotie en gastheerschap in de IJsseldelta.

Met deze informatie kunnen de ambassadeurs de gasten informeren over de bijzonderheden van de IJsseldelta en ze wijzen op mooie plekjes. Een extra service die het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt. De cursus werd op 7 april afgesloten met een excursie in de IJsseldelta waarbij bijzondere locaties in Wilsum, Cellemuiden, Kampereiland en Kampen werden bezocht.

In het najaar volgt er nog een netwerkbijeenkomst waarbij de ambassadeurs gezamenlijk ervaringen kunnen uit wisselen.

Het beleven van natuur en landschap wordt steeds belangrijker voor de gemiddelde Nederlander. Daarom zijn het instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en IJsseldelta Marketing gestart met de cursus Ambassadeur van het Landschap. De cursus is erop gericht om bewoners en recreatie-, horeca-en ondernemers in de toeristische sector te informeren over de bijzondere waarden van de IJsseldelta. Daarnaast krijgen de ambassadeurs de kans om een netwerk op te bouwen en gezamenlijk activiteiten te organiseren en arrangementen samen te stellen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 85
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 08.04.16 | 11.06 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie