Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 23.12 uur
 

Commissaris van de Koning brengt bezoek aan vloot

'Varend Erfgoed' meert aan in Hanzestad Hasselt

Op dinsdagmiddag 21 juni 2016 meert de grootste collectie 'Varend Erfgoed ter wereld' aan in Hasselt. De Nederlandse historische schepen zijn te bewonderen aan de kades en zijn op een zogeheten aanbrengtocht van Veere naar Delfzijl.

De schepen maken deel uit van de Mobiele Collectie monumentale transportmiddelen, die Nederland nog rijk is. De start vindt op 17 juni 2016 plaats in Veere en voert naar Delfzijl.

In elke haven sluiten steeds weer schepen aan tot een totaal van ca. 80 vaartuigen. Een aanbrengtocht van liefst ruim 500 kilometer is een noviteit in ons land. De tocht trekt diagonaal het land door, start in Veere en loopt havens aan als Tholen, Dordrecht, Wijk bij Duurstede, Zutphen, Hasselt, Lemmer en Dieverbrug, Stroobos en Assen en meldt zich op vrijdag 24 juni in Groningen, op weg naar DelfSail, dat van 29 juni t/m 3 juli plaatsvindt in de havens van Delfzijl.

In de loop van de dinsdagmiddag zullen de deelnemers in de Hanzestad afmeren. U kunt deze schepen dan komen bezichtigen en in overleg met de schipper eventueel een kijkje nemen aan boord.

Omstreeks 19.00 uur brengt de Commissaris van de Koning, mevrouw Ank Bijleveld-Schouten een bezoek aan de vlootcommandant. Namens de provincie Overijssel wordt er een cadeau overhandigd, dat tijdens de opening van het evenement te Delfzijl zal worden overhandigd aan de Commissaris van de Koning van de provincie Groningen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 03.06.16 | 08.41 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie