Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 20.10.18 | 17.30 uur
 

'Vereniging Vrienden van de Voetveren' lanceert prijsvraag

Wie wint de schrijfwedstrijd 'pontjesverhalen'?

Deze zomer organiseert de 'Vereniging Vrienden van de Voetveren' een schrijfwedstrijd 'pontjesverhalen'. Amateur-schrijvers of schrijvers in spé worden opgeroepen om mee te doen. Ieder die altijd al een mooi verhaal heeft willen opschrijven waarbij dat er nog niet van gekomen is kan meedoen. Of men nou lid is van de Vrienden van de Voetveren of niet. De enige eis die aan het verhaal wordt gesteld is, dat er een veerpont in het verhaal moet voorkomen.

De exacte regels voor de verhalenwedstrijd zijn te vinden op www.voetveren.nl

Bij de wedstrijd zijn fraaie prijzen te behalen. De hoofdprijs bedraagt 250,00 euro; de tweede en derde prijs zijn met 100,00 euro en 50,00 euro ook niet mis. Wellicht wordt van de ingezonden verhalen een boekje uitgegeven dat via de website van de vereniging besteld zal kunnen worden.

Inzenden kan tot 1 september 2016.

De landelijke vereniging Vrienden van de Voetveren wil voet-/fietsveren in Nederland in de vaart houden en ervoor zorgen dat pontjes terugkomen waar ze verdwenen zijn. De vereniging bestaat sinds 1982, heeft ongeveer 2000 leden en werkt alleen met vrijwilligers. Door de vereniging kan een subsidie worden verstrekt aan exploitanten van een veerpont voor zaken die de gebruiker ten goede komen. Daarnaast geeft de vereniging informatie over de veerponten in Nederland via de website www.voetveren.nl en via het boekje Overzetveren in de Benelux, waarvan begin dit jaar een nieuwe editie is uitgebracht met up-to-date informatie.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 15.06.16 | 13.08 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie