Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 20.10.18 | 17.30 uur
 

Agnieten College trots op innovatieve oplossing van leerlingen

Wethouder geeft startsein Verkeersproject Zwartsluis

Op maandag 4 juli 2016 begon de uitvoering van het winnende ontwerp van Verkeersproject 2015 van het Agnieten College. Op innovatieve wijze hebben de leerlingen een oplossing bedacht voor de verkeerssituatie nabij de Grote Kolksluis in Zwartsluis. Wethouder Speksnijder van de gemeente Zwartewaterland was aanwezig om het startsein te geven voor het uitvoerend verkeersproject 2015 Agnieten college (aanpassing verkeerssituatie nabij de Grote Kolksluis in Zwartsluis).

Leerlingen Willian Stam, Laurien Booij, Sandro van Eijck, David Rook en Daphne van der Linde waren aanwezig en verantwoordelijk voor het ontwerp. "We zijn trots op de leerlingen die het bedacht hebben en dankbaar dat de gemeente dit plan uit wil werken", zegt Gert Voerman, teamleider Agnieten College Zwartsluis. Wethouder Speksnijder stelde het op prijs dat de school zo met verkeersveiligheid bezig is.

In het schooljaar 2014-2015 hebben leerlingen van de tweede klas van het Agnieten College Zwartsluis een project gedraaid over verkeersveiligheid. De opdracht van de leerlingen was om na te denken over hoe een verkeerssituatie met een (kleine) aanpassing veiliger kan worden.

Uit een aantal ontwerpen is unaniem gekozen voor het ontwerp dat bestaat uit een aantal aanpassingen van het fietspad (en voetpad) nabij de Grote Kolksluisbrug in het centrum van Zwartsluis. Door de bocht in het fietspad aan te passen, het groen iets anders in te richten en het voetpad vanaf de brug hier anders op aan te laten sluiten, ontstaat er een natuurlijke routing voor het fietsverkeer. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Van Dalfsen Infra.

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema & Tim Nieborg

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 04.07.16 | 13.28 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie