Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 11.12.18 | 13.48 uur
 

Verkiezing van het Gaellemuniger woord 2016

De talenwedstrijd van Genemuiden komt eraan!

Kent u typische woorden uit Genemuiden als frabbe(een feeks) of verniemelingien (ondeugend kind)? En wilt u graag dat één van deze woorden verkozen word tot het Gaellemuniger woord van 2016. Dan kunt u meedoen aan de verkiezing van het Gaellemuniger woord 2016. Twee jaar geleden werd 'veralderiert' verkozen tot het mooiste Gaellemuniger woord. Dit jaar is Genemuiden op zoek naar typische woorden die met menselijke karaktereigenschappen hebben te maken.

Tijdens de streektaalavond op zaterdag 17 september 2016, waar onder meer een taalspel, verhalen en muziek op de agenda staan zal bekend worden welk woord dit jaar tot het mooiste woord is verkozen.

Dit jaar is er ook 'Dichtn over ’t Diep'. Een dichtwedstrijd waar 't Diep centraal hoort te staan in de gedichten. Beide wedstrijden zijn georganiseerd als onderdeel van het streektaalfestival Eikoerei, dat op 16 en 17 september in Genemuiden wordt gehouden. Het thema van Eikoerei 2016 is Het Diep oftewel Het Zwarte Water.

Inzendingen kunnen tot maandag 1 augustus 2016 bij Jannie Bakker worden ingeleverd, Stuivenbergstraat 5 in Genemuiden, of per e-mail aan j.bakker-rietman@zonnet.nl

Voor meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden kunt u kijken op www.sceggenemuiden.nl of www.oudgenemuiden.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Jan-Maarten Kreulen

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 27.07.16 | 11.41 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie