Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 13.11.18 | 13.13 uur
 

'Vervelen is onmogelijk op zaterdag 10 september 2016'

Dorpspicknick Zwartsluis: Picknick in het groen!

Van de vroege morgen tot de late avond is het op zaterdag 10 september 2016 in Zwartsluis een scala aan activiteiten. "Vervelen is onmogelijk. Jong en oud kan in het sfeervolle dorp een topdag beleven", zegt Eefje Bols-Stroeve namens de Sluuspoort.

Om deze dag mogelijk te maken zetten tal van verenigingen, organisaties en veel vrijwilligers hun beste beentje voor. Natuurlijk is het op deze tweede zaterdag in september Open Monumentendag. In dat kader rijdt er tussen de drie kernen van Zwartewaterland een pendelbus. Meerijden maakt het mogelijk alle activiteiten te bezoeken.

In Zwartsluis worden onder meer dorpswandelingen, concertjes en demonstraties gehouden. Nieuw in het geheel is zwARTsluis Amateurkunst. In het verleden werd meerdere jaren Zwartsluis met verve gehouden. ZwARTsluis Amateurkunst kan als een kleine variant daarop worden beschouwd met leuke, intieme exposities in de plaatselijke kerken en in Sluuspoort. Een activiteit met potentie, want als het aanslaat is er altijd meer mogelijk.

Sportief gezien is Zwartsluis op 10 september ook ‘the place to be’. De traditionele sloeproeiwedstrijden beleven deze dag hun hoogtepunt. En lopers en publiek kunnen zich uitleven tijdens de Zwartewaterlandloop, die de invulling is van de laatste Zwartsluizer Zaterdag van 2016 welke geheel in het teken staat van ‘sport’.

Jeugdsoos Esclusa is druk met het organiseren van een activiteit op de ‘eilandjes’ in het Meppelerdiep. Over de exacte invulling van de ophanden zijnde dorpspicknick volgen binnenkort meer details. Zeker is wel dat de dag een swingend slot krijgt met Live Zwartsluis nabij de Albatros.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 28.07.16 | 17.03 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie