Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur
 

Streektaalfestival schreeuwt om vrijwilligers

Werkgroep Eikoerei luidt de noodklok

Op vrijdag 16 en 17 september 2016 staat het weer te gebeuren: Eikoerei, het tweedaags streektaalfestival in Genemuiden. Het programma is rond en de komende weken zal uitgebreid uit de doeken worden gedaan wat voor moois er die dagen allemaal te beleven valt. De werkgroep van Eikoerei luidt de noodklok. De schreeuw om vrijwilligers is groot. We zitten erg omhoog", zegt Marion Verkruijsse namens SCEG / Werkgroep Eikoerei.

"Ook dit jaar wordt het mooi; met veel muziek, maar ook films en theater. Met aandacht voor geschiedenis, cultuur en archeologie, maar ook de mogelijkheid om Ďzingend noar de zundagí te gaan.

"Dat is allemaal alleen maar mogelijk dankzij de financiŽle bijdragen van subsidiŽnten en sponsoren. En gelukkig zijn die ook dit jaar weer ruimhartig over de brug gekomen. Maar daarmee ben je er niet; een stapel geld is mooi, onontbeerlijk zelfs, maar daarmee heb je nog niet het gewenste kwaliteitsprogramma. En daarom is een werkgroep al driekwart jaar bezig met de voorbereidingen. Vele honderden vrijwilligersuren zitten nu al in de voorbereiding van Eikoerei en dan moet de piek nog komen!"

Marion Verkruijsse: "Met alleen de werkkracht van de werkgroep gaat het die laatste weken, met als hoogtepunt natuurlijk 16 en 17 september, niet meer lukken. Er is dringend behoefte aan menskracht. Mannen en vrouwen die in de periode voor, tijdens en direct na Eikoerei willen helpen met opbouwen en afbreken, met inrichten, met begeleiden van activiteiten. Mensen die mogelijk willen optreden als gastheer of gastvrouw bij een activiteit. Er zijn toezichthouders nodig, niet om politieagent te spelen maar wel om alles zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen..."

Heeft u in het verleden ook zo genoten van Eikoerei of Genemusiment? Meldt u dan aan als vrijwilliger voor Eikoerei! In overleg zal gekeken worden wanneer en bij welke activiteit u het best ingezet kunt worden.

"Dat hoeft zeker niet te betekenen dat het festival verder aan uw neus voorbij zal gaan. De directe betrokkenheid bij de uitvoering maakt de beleving misschien nog wel mooier."

Aanmelden kan bij Sander Brouwer, telefoon 06-53646211 of e-mail s.brouwer28@kpnplanet.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 24.08.16 | 13.19 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie