Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 13.11.18 | 13.13 uur
 

Stichting Met Man en Muis present met acties

Marktplaats W.G. van de Hulst tijdens Euimarkt

Zaterdag 27 augustus 2016 staat de Stichting Met Man en Muis, organisator van het W.G. van de Hulst Festival, op de Euimarkt met enkele acties. Op vrijdag 30 december 2016, de een na laatste dag van het jaar, vindt in de Hanzestad voor de zevende maal het W.G. van de Hulst Festival plaats. Een festival voor fijnproevers en liefhebbers van nostalgie.

Stichting Met Man en Muis | Acties
1. Een boekenruilactie. Iedereen, die een Van de Hulstboek geeft, kan een ander Van de Hulstboek meenemen.
2. Privéles in het schrijven met pen en inkt
3. Een dieren-op-schoolplaten-raad-spel
4. Een actie om een kinderboek hoog op de lijst van belangrijkste boeken van 2016 te krijgen.

Deze verkiezing gaat via de website www.belangrijksteboek.nl Jeugdboeken met kans op een hoge score zijn: Oorlogswinter (Jan Terlouw), De Koning van Katoren (Jan Terlouw), Pluk van de Petteflet (Annie Mg Schmidt), Jip en Janneke, Nijntje, Kruistocht in Spijkerbrioek (Thea Beckman), Alleen op de Wereld (Hector Malot), Mathilda (Roald Dahl) en Pipi Langkous (Astrid Lindgren).

W.G. van de Hulstfestival
Het W.G. van de Hulst Festival brengt een ode aan het jeugdboek en aan de jaren ’50 van de vorige eeuw. Een van de eerste en beste kinderboekenschrijvers W.G. van de Hulst is het boegbeeld. De festivaldag is een evenement voor het hele gezin.

De schrijver en econoom Jan Terlouw zal in zijn Eindejaarlezing - inmiddels een traditie op het festival - ingaan op de verschillen in het Nederland van toen en nu. Is de wereld er sindsdien op vooruit gegaan? Er zijn ook lezingen van de biografen van Jan Terlouw en WG vd Hulst en de schrijver Willem Wilmink staat centraal bij een project van een gelegenheidskoor van Hasselternaren. De hoofdmoot van het festival wordt gevormd door tien vertellers van WG van de Hulstverhalen. Meer informatie: www.wgvdhulstfestival.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 26.08.16 | 13.29 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie