Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 10.44 uur
 

Archeologie en 21e eeuwse techniek ontmoeten elkaar

Demonstratie 3D-printen tijdens Eikoerei

In sommige zorginstellingen is het al mogelijk een maaltijd voor patiënten te bereiden met behulp van een 3D-printer. Meer dan tweeduizend jaar geleden waren de eerste bewoners van deze streek jagers, vissers en verzamelaars. Een grotere tegenstelling is eigenlijk nauwelijks voorstelbaar. Van volstrekte afhankelijkheid van wat de natuur te bieden heeft tot het eindeloos kunnen vermenigvuldigen van voorwerpen en zelfs voedsel. Toch kunt u het allebei aantreffen op Eikoerei.

Aan archeologie wordt ruim aandacht geschonken in de vorm van een lezing van Jos van Dalfsen en het project ‘Schatgraven in eigen bodem’ dat door archeologen van het Oversticht wordt begeleid. De bibliotheek Zwartewaterland verzorgt tegelijkertijd demonstraties 3D-printen.

Nog niet van voedsel, maar wel kunt u zien hoe de modernste technieken in staat zijn een exacte kopie te maken van vrijwel elk gebruiksvoorwerp.

Voor wie geïnteresseerd is in technologische ontwikkelingen een extra reden om een bezoek te brengen aan het Havenplein en ‘t Olde Staduus’ en voor alle anderen een bewijs dat Eikoerei niet alleen maar gaat over vroeger maar een heel eigentijds streektaalfeest is met voor elk wat wils. De deelnemers aan Schatgraven ontvangen overigens als aandenken een 3D-kopie van een historisch voorwerp.

Het tweedaagse Streektaalfestival Eikoerei is dit jaar op vrijdag 16 én zaterdag 17 september 2016. Thema is 'Het Diep', met veel aandacht voor de streektaal.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 05.09.16 | 15.14 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie