Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 23.12 uur
 

Ontwerpen vanuit het perspectief van de klant

Tekenhuis gunt iedere klant het gevoel van thuis

Voel je thuis, vanuit die gedachten creëert Tekenhuis uit Hasselt een uitbreiding of complete nieuwbouw van een woning voor de zakelijke, maar vooral particuliere opdrachtgevers. Het bouwkundig teken- & ontwerpbureau werkt dan ook puur vanuit het perspectief van de klant. Dat resulteert in enthousiaste reacties. “Meestal krijg ik te horen dat het precies zo geworden is als ze voor ogen hadden”, zegt eigenaar Gerwin Volkerink. "Altijd weer een mooi compliment."

Het ontwerpen van bijvoorbeeld een nieuwe woning begint voor Gerwin dus altijd bij de wensen van de klant. "De ene klant heeft al iets voor ogen, de andere heeft nog geen concrete ideeën", belicht Gerwin het proces.

"Op basis van ons gesprek maak ik eerst een schets en na goedkeuring volgt het ontwerp, altijd in 3D en voorzien van de werkelijke lichtinval en mogelijke inrichting. Dat spreekt enorm tot de verbeelding, zorgt eigenlijk altijd voor een yes-gevoel. Het is prettig als bewoners al vanaf het begin enthousiast zijn, dat geeft namelijk veel vertrouwen in het toch wel spannende bouwproces. Als alles klaar is, ga ik altijd even langs. Het ontroert mij dan bijna dat het er staat, dat de mensen er zoveel plezier aan beleven."

De ontwerpen van Tekenhuis zijn altijd een tikje modern met speelse details.

"Natuurlijk pas ik niet iedere keer hetzelfde trucje toe", garandeert Gerwin. "Wel let ik altijd op de verhoudingen, zodat het ontwerp mooi in balans is. Na een cursus – eind september – maak ik het ontwerp en de daaruit voortvloeiende bouwtekeningen nog efficiënter in nieuwe software, waarbij bewoners via de tablet virtueel door hun eigen huis kunnen lopen."

Naast dit alles verzorgt Tekenhuis ook de vergunning en ander voorkomend regelwerk. "Ik maak het de mensen niet moeilijk, gun ze een ontspannen bouwproces met het zo gewenste eindresultaat." En zo geeft Tekenhuis iedere keer weer invulling aan het zo persoonlijke beeld bij de gedachte 'voel je thuis'.

Bouwkundig teken- & ontwerpbureau Tekenhuis is gevestigd aan de Sikkel 106 8061 MC te Hasselt. (038 – 4773293 | 06 – 28055203 | info@tekenhuis)

Meer informatie: www.tekenhuis.nl
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 23.09.16 | 13.52 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie