Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Woensdag 14.11.18 | 21.01 uur
 

Rijschool Buit, buitengewoon goed

Wist je dat je al mag lessen vanaf 16,5 jaar?

Steeds meer mensen weten hun weg naar Rijschool Buit te vinden. Maar het valt rijinstructeur Wim Buit op, dat niet iedereen weet dat je al met 16,5 jaar mag beginnen met lessen. “Je moet in ieder geval tot je zeventiende wachten met afrijden”, legt Wim verder uit. “En na het behalen van je rijbewijs mag je tot je achttiende alleen maar rijden onder begeleiding van iemand van zevenentwintig jaar of ouder, met minimaal vijf jaar een geldig Nederlands rijbewijs op zak.”

Als je voor je achttiende je rijbewijs haalt, moet je dus tijdig een begeleiderspas aanvragen. Op zo'n pas kun je maximaal vijf coaches zetten, die aan de genoemde voorwaarden voldoen. “Ik vind het een goed systeem”, stelt Wim. “Wie na z'n achttiende het rijbewijs haalt, gaat toch alleen, zonder noemenswaardige praktijkervaring de weg op.” Een andere motivatie luidt: hoe jonger je bent, hoe makkelijker je leert. “Wel zie ik dat een beginnend bestuurder van boven de achttien er bewuster mee bezig is, maar daar staat bij de jongere bestuurders het begeleid rijden tegenover.”

Theorie en praktijk
Wie bij Rijschool Buit gaat lessen, kan kiezen tussen losse lessen of de net iets scherper geprijsde pakketten van twintig, vijfentwintig of dertig lessen. “Bij aanmelding geef ik het iTheorie pakket met heldere uitleg en veel proefexamens er gratis bij, zodat je ook direct met je theorie kunt beginnen.” De praktijklessen bouwt Wim zorgvuldig op, te beginnen met de beheersing van de auto en wat eenvoudige verkeerssituaties. Na verloop van tijd volgen de bijzondere verrichtingen en grotere uitdagingen als de rotonde bij Zwolle Zuid. “Daarbij besteed ik niet alleen aandacht aan de rijvaardigheid, maar ook aan bewustwording en verantwoordelijkheid in het verkeer.”

Rijexamen
Na gemiddeld vijfentwintig lessen kan er worden afgereden, weet Buit uit ervaring. “Er bestaat ook een tussentijdse toets, waarmee je een goed advies en een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen kunt krijgen”, vertelt Buit. “Deze toets is net zo duur als een rijexamen, maar levert je dus geen rijbewijs op. Ik stel deze toets dan ook niet verplicht, maar adviseer mijn leerlingen te wachten tot ze klaar zijn voor het echte examen.” Dit alles toont aan dat je bij Rijschool Buit op een verantwoorde, eerlijke, maar ook leuke manier leert autorijden voor een redelijke prijs.

Rijschool Buit (Stenendijk 4) in Hasselt, is bereikbaar via mobiel: 06 495 27 325, per e-mail: info@rijschoolbuit.nl of via: www.rijschoolbuit.nl
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 14.10.16 | 16.01 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie