Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 12.22 uur
 

Dagje buiten zagen, snoeien of opruimen in de regio?

Samen aan de slag tijdens Natuurwerkdag 2016

Zin in een dagje buiten zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Doe dan mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen. Op zaterdag 5 november vindt voor de 16e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Doe dan mee aan de grootste vrijwilligersdag in het groen. Meld je nu aan!

Samen buiten aan de slag met zagen, snoeien of bijvoorbeeld opruimen? Dat kan op zaterdag 5 november aanstaande! Dan vindt voor de 16e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Op veel locaties zijn speciale activiteiten voor kinderen, zodat het hele gezin mee kan doen.

In Overijssel zijn meer dan 50 locaties aangemeld waar vrijwilligers aan de slag kunnen waarvan maar liefst negen in buurgemeente Zwolle; de gemeente met de meeste klusplekken in Nederland!

Staatsbosbeheer Noordwest Overijssel gaat aan de gang in de Kolken van Hasselt. Daar worden wilgen geknot met handzagen en ladders. Knotwilgen moeten periodiek worden geknot om ze voor het landschap te behouden. De knotwilg is een typische boom voor het uiterwaardenlandschap rondom Hasselt. Een leuke klus voor een heerlijk dagje buiten. Plaats van samenkomst is de hoek van de wegen Cellemuiden en De Driehoek, langs de dijk net buiten Hasselt. Daar worden ook de koffie en de lunch verzorgd.

Meld je aan!
Vorig jaar deden ruim 1.500 vrijwilligers mee in Overijssel. Hoor jij daar dit jaar ook bij? Meld je, alleen of samen met buren, vrienden of familie, aan voor een dagje buiten werken, met na afloop een kop lekkere soep van Landschap Overijssel. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor de activiteiten bij jou in de buurt!

Waardevol Overijssel
Overijssel is prachtig, met waardevolle natuur en afwisselend landschap. Prachtig, maar kwetsbaar. Wil jij dat de volgende generaties ook nog kunnen genieten van het waardevolle landschap? Lever dan jouw bijdrage, bijvoorbeeld tijdens de Natuurwerkdag 2016. Landschap Overijssel beschermt natuur & landschap al ruim tachtig jaar. Dit doen wij samen met 10.000 donateurs en 7.500 vrijwilligers. Meer informatie: www.landschapoverijssel.nl
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 24.10.16 | 14.24 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie