Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Grijp in voordat het te laat is!

VD&P juristen: Kent u het belang van goed debiteurenbeheer?

Ondernemers zijn wettelijk verplicht om hun administratie op orde te hebben. Niet alleen voor fiscale verplichtingen, maar ook voor inzicht in de kosten, omzet en winst. Een cruciaal onderdeel voor de bedrijfsvoering, die vaak onderschat wordt. Door slecht betaalgedrag gaat een substantieel deel van de omzet van bedrijven verloren, wat het voortbestaan van de organisatie in gevaar kan brengen. Het is dan ook van belang dat organisaties zich actief opstellen tegenover klanten die hun factuur niet binnen de gestelde termijn voldoen. VD&P juristen uit Genemuiden geeft u drie tips om uw debiteurenbeleid te verbeteren.

Tip 1: zorg voor overzicht
Het voor elkaar hebben van de administratie helpt bij het debiteurenbeheer van uw organisatie. Met een duidelijk overzicht van openstaande facturen kan een organisatie hier goed op inspelen. Een actief debiteurenbeleid kan problemen voorkomen en levert voordelen op in de vorm van een verbeterde cashflow en werkkapitaal. Dit is natuurlijk van belang voor de voortgang en de stabiliteit van uw organisatie.

Tip 2: los problemen direct op
Niet alleen vanwege financiŽle redenen is het op orde hebben van debiteurenbeheer essentieel voor bedrijven die efficiŽnt en effectief willen werken. Slecht betaalgedrag kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een administratieve fout op de factuur of onvrede over de geleverde producten of diensten. Het hoeft dus geen onwil van de debiteur te zijn wanneer hij zijn factuur niet direct betaalt. Hoe sneller u als organisatie de eventuele problemen oplost, hoe sneller de facturen kunnen worden voldaan.

Tip 3: grijp in voordat het te laat is
Onderdeel van een goed debiteurenbeheer is ook het tijdig ingrijpen, als blijkt dat de debiteur niet wil of kan betalen. Komt u er zelf niet uit? Wacht dan niet te lang af en schakel tijdig onze specialistische hulp in voor een kordate, professionele benadering richting uw debiteuren! Bovendien kunt u uw tijd dan weer aan uw core-business besteden.

Wilt u meer weten over de aanpak van VD&P juristen? Neem vrijblijvend contact via 038 385 6724 of www.vdenp.nl
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 25.10.16 | 18.19 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie