Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Fietsen volledig gecontroleerd

ANWB lichtbrigade op het Agnieten College

‘Is jouw fiets goed verlicht?’ Dat is de vraag die de brugklassers van het Agnieten College in Zwartsluis gesteld kregen. De ANWB Lichtbrigade hield donderdag 27 oktober 2016 op het Agnieten College te Zwartsluis een speciale fietsverlichtingsactie.

Met goede verlichting op de fiets daalt de kans op een aanrijding met 20 procent. In 2015 zijn er maar liefst 2.500 fietsverlichtingsacties georganiseerd. De brugklassers reden een parcours waar op verschillende punten werd gecheckt of de fiets wel winterklaar is.

Verlichting, maar natuurlijk ook de reflectoren, de remmen en de bel werden nauwkeurig gecontroleerd door de juniormentoren (derdejaars leerlingen), onder toeziend oog van docenten en ANWB-consul van Overijssel Wim Reuvekamp.

Wanneer er een lampje niet werkte kon die direct gemaakt worden door de behulpzame conciërge. De benodigde onderdelen werden in een ‘toolkit’ beschikbaar gesteld door de ANWB.

De fietsen die veilig bevonden werden, kregen een sticker 'Gefixt' opgeplakt.

Leerlingen uit andere klassen kregen de mogelijkheid om hun verlichting tijdens de pauze te laten maken. Zo kunnen de leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis de komende donkere winterdagen met een gerust gevoel, veilig de weg op.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 31.10.16 | 11.15 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie