Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 10.44 uur
 

Herman van As Makelaardij, voor een nuchtere, eerlijke open aanpak!

'Woningmarkt Zwartewaterland zit in de lift!'

De Zwartewaterlandse woningmarkt zit in de lift. Het aantal woningverkopen in de kernen is het afgelopen jaar sterk gestegen. De prijzen stijgen terwijl het aanbod snel afneemt. De dynamiek op de koopmarkt is kortom weer terug, met daarbij doorstijgende prijzen. De Zwartewaterkrant nam dinsdag 6 december 2016 een kijkje bij Herman van As Makelaardij over dit thema, en de Genemuidenaar blijkt onmiddellijk bereid om zich te buigen over een prangende vraag: Zit de woningmarkt in de gemeente Zwartewaterland in de lift?

Herman Van As Makelaardij, is bijna twintig jaar erkend en beëdigd taxateur, verkoop- en aankoopmakelaar in deze regio. Daarnaast is Herman van As Makelaardij aangesloten bij Vastgoed Pro. De beroepsorganisatie voor vastgoedprofessionals in Nederland.

Herman klinkt tegenover Jan-Maarten Kreulen overtuigd. De man die het redactielid behulpzaam rondleidt, bij een fraaie vrijstaande woning met garage aan De Roskam. Op een goede locatie nabij een natuurgebied, aan de rand van Hasselt. Met trots vertelt hij over het makelaarsvak. Met zijn vastberadenheid laat hij weten: "Ja, er is weer vertrouwen in de huizenmarkt. Dit is het ideale moment om je woning te verkopen. De (Nederlandse) woningmarkt bereikt dit jaar het niveau van 2006. De aantrekkende economie, een positiever consumentenvertrouwen, maar vooral de lage hypotheekrente zijn hiervoor verantwoordelijk. We zijn de huizencrisis in de gemeente Zwartewaterland absoluut voorbij!"

En trots voegt hij eraan toe: "De afgelopen maanden zijn veel huizen verkocht tegen de vraagprijs en een enkele keer zelfs hierboven! "Vooral de woningen in een prijsklasse tot 250.000,00 euro zijn duidelijk in trek." Herman van As is onbetwist een goede en oprecht makelaar die zijn klanten helpt met het goed en succesvol verkopen (of aankopen) van een huis. Een makelaar die dankzij gedegen kennis écht meerwaarde biedt. Herman, zeer betrokken en een bevlogen makelaar die zich goed voorbereid.

"Het makelaarsvak bevat immers sales, fotografie, copywriting, plattegronden en video. Allemaal middelen die een makelaar inzet om de koper te overtuigen om dat betreffende huis te gaan bezichtigen. De laatste jaren is de dienstverlening uitgebreid én o.a. verplaatst van consultency naar apps en/of social media.

Naast eerder genoemde kun je je dienstenpakket nog uitbreiden en je klanten iets extra's geven? "Jazeker, dat kan!", zegt Herman van As. "We onderzoeken nu om de 360 graden video te gaan gebruiken. Het ultieme communicatiemiddel met een breed scala aan mogelijkheden. Tijdens het afspelen heeft de kijker (koper, red.) zelf de controle over het beeld en kan hij vrijuit om zich heen kijken. Dit voegt een extra dimensie ten opzichte van statische beelden waarbij zelf bewogen moet worden door te klikken met de muis."

Herman is in staat om al uw zaken rondom de verkoop van uw woning te behartigen. Een vlotte afhandeling - een huis staat binnen 1 week op Funda - en als een koper graag een bezichtiging wilt plannen kan dat meestal binnen een dag. "Vandaag bellen, is morgen al kijken."

Ook op de drukst bezochte Nederlandse huizenaanbodsite 'Funda.nl" ontvangt de Genemuidenaar veel complimenten. 'Goed bereikbaar, objectief en meedenkend.' "Zo'n waardering is weer een goede stimulans voor ons kantoor", zegt Herman. Stuk voor stuk schrijven de recensenten lovende woorden het bedrijf.

"Eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn al twintig jaar de speerpunten bij onze makerlaardij. Daarnaast vinden we bereikbaarheid belangrijk. Een verkoper zal bijvoorbeeld van ons altijd terugkoppeling krijgen hoe een bezichtiging gegaan is."

Het verkopen van een woning hoeft niet per se in combinatie met een makelaar. "Maar een makelaar weet meestal wel precies wat er speelt op de markt. Zowel bij juridische zaken als bij bijvoorbeeld de onderhandelingen. De laatste jaren wordt er veel gebruik gemaakt van de No Risk-clausule. Met deze clausule kan een koper de koop ontbinden als de koper er niet in slaagt zijn ‘oude’ woning op tijd te verkopen. Aangezien de verkoop nog afhankelijk blijft van de verkoop van de (oude) woning van de koper, blijft de verkoper zijn eigen woning ondertussen te koop aanbieden in de hoop een ‘betere’ koper te vinden."

Volgens Herman van As is dit eigenlijk gewoon een huis kopen zonder risico. "Het is de garantie dat u niet met uw oude woning blijft zitten. Er wordt een bod uitgebracht onder voorbehoud van de verkoop van eigen woning. Zo wordt er dus geen risico genomen op het bezit van twee woningen."

De No Risk-clausule is een modelclausule. Uiteraard mogen partijen afwijken van de modelclausule, maar dit moet dan wel duidelijk worden afgesproken en vastgelegd.

Nieuwsgierig geworden of Herman van As Makelaardij ook iets voor u kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek en ervaar wat Herman voor u kan betekenen. (www.hvamakelaardij.nl)
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 07.12.16 | 08.53 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie