Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 12.22 uur
 

Belangstellenden welkom in GKV Zomerdijk Zwartsluis

Kerken Zwartsluis introduceren gezamenlijk liedboek

De PKN (Protestantse Kerk Nederland) en GKV (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt) Zwartsluis organiseren gezamenlijk een introductieavond over het nieuwe liedboek. Deze bijeenkomst wordt gehouden op woensdagavond 15 februari 2017 in kerkgebouw van de GKV aan de Zomerdijk.

In 2013 is het nieuwe liedboek voor de kerken uitgekomen. Het kwam tot stand door de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK). De kerken willen graag meer bekendheid geven aan deze liederen. Daarom zal er een presentatie worden gegeven door Ria Borkent, dichteres van een aantal opgenomen liederen. Zij schrijft gedichten, liedteksten en proza. Zo was Ria Borkent als dichter verbonden aan het project ‘Psalmen voor Nu’ en ‘Dichter op het Nieuws’ van het Nederlands Dagblad. Haar vertaling van Bachs Matthäus Passion werd in 2011 uitgevoerd in het Concertgebouw in Amsterdam o.l.v. Pieter Jan Leusink. Het kwam uit als tekstboek ‘Matteüs Passie, een poëtische hertaling’, en als partituur. Ria Borkent komt in de zomer als ze met haar gezin gaat varen nogal eens in Zwartsluis en liggen dan met de boot aan de Handelskade voor ‘Sluuspoort’.

Verder komt Harry van Wijk, cantor- en concertorganist in Amersfoort. Hij geeft cursussen en schrijft zelf veel muziek en arrangementen. Beide zullen ons wegwijs maken en er zullen samen een groot aantal liederen worden gezongen.

Het nieuwe Liedboek biedt een grote afwisseling van genres en manieren van zingen. De verscheidenheid van het Nieuwe Liedboek is erg groot. Op deze avond is het een kennismaking met een aantal van deze verschillende liedvormen. De organisatie hoopt, dat de avond een stimulans zal zijn voor het samen zingen van deze nieuwe liederen. De omvang en veelkleurigheid van het aanbod van liederen is groot.

Het Nieuwe Liedboek kan behalve in de kerk ook goed thuis worden gebruikt. Zo zijn er veel liederen opgenomen voor de morgen, middag, avond en maaltijd. Dit wordt onderstreept met de tekst op de cover ‘Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk’.
Een standaarduitvoering is voor 25 euro op deze avond verkrijgbaar. Boekhandel Goedhart uit Hasselt verzorgt een boekenstand met ook CD’s en achtergrondinformatie over het Liedboek. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 07.02.17 | 09.36 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie