Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Woensdag 14.11.18 | 21.01 uur
 

SKZ breidt activiteiten uit

Nu ook christelijke kinderopvang in Hasselt

In februari 2017 is Stichting Kinderdagcentra Zwartewaterland (SKZ) ook in Hasselt gestart met christelijke kinderopvang voor kinderen van nul tot vier jaar. SKZ bood er al een christelijke peuterspeelgroep aan, maar heeft deze variant nu dus uitgebreid naar de kinderopvang. “Leidsters die zelf vertrouwd zijn met het geloof nemen de kinderen in deze groep mee in de christelijke normen en waarden”, zegt Anneke Zuidema, regiomanager SKZ. "Wij zijn blij dat wij deze keuze in navolging van onze locatie in Genemuiden nu ook in Hasselt aan kunnen bieden."

De nieuwe groep draagt de naam ZieZo, net als de namen van alle andere groepen een verwijzing naar een boek van Annie M.G. Schmidt. Om inhoud te geven aan de christelijke identiteit passeren naast de gebruikelijke verhalen en liedjes ook Bijbelse verhalen en christelijke kinderliedjes de revue. “Rond het eten maken wij de kinderen vertrouwd met bidden en danken”, vult Zuidema aan. “En christelijke feestdagen als Pasen en Kerst brengen wij in deze groep vanuit het perspectief van het geloof.” De nieuwe groep is gevestigd in de Streukeler Veste te Hasselt.

Respect
In zowel de christelijke als reguliere kinderopvang en peuterspeelgroepen leert SKZ de kinderen ook respectvol om te gaan met de natuur. “De kinderen spelen veel buiten en werken regelmatig met natuurlijke materialen”, vertelt Zuidema. “ Altijd benadrukken wij een huiselijke sfeer. Verder gaan wij ons in alle groepen richten op gezonde voeding en voldoende beweging. ZieZo is één van de eerste groepen waar wij dit actief hebben opgepakt.” Voor alle groepen geldt dat kinderen vanaf 7.30 uur gebracht en tot 18.00 uur gehaald kunnen worden, op aanvraag is zelfs brengen vanaf 7.00 uur en halen tot 18.30 uur mogelijk.

Contact
SKZ biedt kinderopvang (van nul tot vier jaar), buitenschoolse opvang (van vier tot twaalf) en peuterspeelgroepen (van tweeënhalf tot vier jaar) op verschillende locaties in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis. Kijk voor meer informatie op www.kdc-zwartewaterland.nl. Wie specifiek belangstelling heeft voor de nieuwe christelijke kinderopvang in Hasselt kan ook contact opnemen via het telefoonnummer 038 – 4774002.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 28.02.17 | 08.00 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie