Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Raad blij met oplossing

Chauffeursvoorziening tijdelijk naar gemeentewerf

Wethouder Visserman verwacht dat de veel besproken chauffeursvoorziening in Genemuiden met zes a zeven weken weer open gaat. Zo zei hij tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 2 maart 2017. De vergunning voor het tijdelijk verplaatsen naar de gemeentewerf is aangevraagd en gezien de reacties van de buren verwacht de wethouder geen bezwaren. Verder wordt onderzocht of de Schering de definitieve locatie voor de chauffeursvoorziening kan vormen, maar daar gaat nog wel enige tijd overheen.

De brief waarin de raad werd geīnformeerd over de chauffeursvoorziening stond op verzoek van de heer Spoelstra (ChristenUnie) en de heer Post (CDA) op de agenda van deze raadsvergadering. "Wij zijn blij dat er een tijdelijke oplossing gevonden is", zei Spoelstra. "Maar is hiermee het boek gesloten of is het slechts een volgend hoofdstuk?" Ook vroeg hij de wethouder naar de status van de afspraken die zijn gemaakt met de Stichting chauffeursvoorziening en Van Dijk Containers, het bedrijf dat formeel verantwoordelijk is voor het behoud van deze voorziening.

Post haakte hierop in door te concluderen dat het boek nog niet gesloten is, wijzend op het onderzoek naar de mogelijk definitieve locatie op de Schering. "Wij zijn tevreden over de voortgang, maar vragen ons wel af of de wethouder nog iets denkt te doen aan de vrijwilliger die gestopt is met het beheer van de voorziening. De chauffeursvoorziening is prachtig, maar moet natuurlijk wel bediend worden."

De heer Withaar (Gemeentebelangen) had wel wat meer begrip verwacht van Van Dijk Containers, die zelf ook met chauffeurs te maken hebben. "Ook wij zien de Schering als goede plek voor de definitieve locatie en roepen de wethouder dan ook op de voorziening zo snel mogelijk een vaste plek te geven." Ook de heer Slingerland (SGP) bleek voor doorpakken en ziet graag alle betrokken partijen tegelijk aan tafel.

In zijn reactie liet wethouder Visserman weten dat dat laatste al was gebeurd. "Wij hebben duidelijke afspraken gemaakt waar alle partijen strak aan worden gehouden. Een definitieve verplaatsing naar de Schering omvat een langere periode, maar wij hopen met het daar geplande onderhoud op termijn werk met werk te maken." Nog wel werd het risico benoemd dat met het stoppen van de vrijwilliger het beheer van de chauffeursvoorziening in handen van de gemeente kan vallen. "Er is duidelijk afgesproken dat het beheer de verplichting is van de stichting, die zich daar ook aan heeft gecommitteerd. Wij zijn hierover dan ook in gesprek met iemand anders binnen de stichting." Met de gemaakte afspraken en toezeggingen lijkt er na zeven jaar dan eindelijk een oplossing te zijn gevonden voor de chauffeursvoorziening in Genemuiden.
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 03.03.17 | 09.37 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie