Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 14.19 uur
 

'Regiorace' met boodschappen voor Den Haag

ChristenUnie estafetteloop Groningen - Den Haag

Om het geluid van de regio te laten horen in Den Haag organiseert de ChristenUnie maandag 6 en dinsdag 7 maart 2017 een estafette van Groningen naar Den Haag. Tijdens de estafette geven inwoners van maar liefst 29 gemeenten het stokje aan elkaar over. Al deze deelnemers stoppen in het estafettestokje een oproep aan de Tweede Kamer vanuit hun regio. Samen geven zij een stem aan hun regio.

Maandag 6 maart 2016 werd om 07.00 uur gestart in Groningen. Oud-Sluzigster Stieneke van der Graaf liep bij de start mee. Zij zal dinsdagmiddag samen met Carola Schouten (nummer twee op de kandidatenlijst van de CU) de boodschappen uit de regio in ontvangst nemen. De boodschappen worden vervolgens overhandigd aan de Tweede Kamerfractie.

Maandag omstreeks 15.00 uur arriveerde de estafette bij De Lichtmis. Daar werd het estafettestokje overhandigd aan Wietse de Boer en Marten Beeftink om de route langs Zwartewaterland naar Zwolle voort te zetten.

De Zwolse fractievoorzitter van de ChristenUnie Gerdien Rots, ook kandidaat voor de Tweede Kamer, was hierbij als een van de begeleiders aanwezig. Voor hun vertrek naar de Overijsselse hoofdstad werden eerst de regioboodschappen in het stokje gedaan. Het ChristenUnie lid Roel Huls uit Zwartsluis- Zwartewaterland gaf boodschappen mee over de ouderenzorg, de landbouw en het vervoer over water. Dinsdagavond zeven maart komt Stieneke van der Graaf naar Sluuspoort in Zwartsluis voor een regionale spreekbeurt.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 07.03.17 | 09.13 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie