Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 12.22 uur
 

Regionale voorleeskampioenen: Judith Hoeve en Maureen van de Meulen

Regionale ronde Voorleeswedstrijd

Op woensdagmiddag 8 maart 2017 hield de Bibliotheek in de Kop van Overijssel de regionale ronde van de voorleeswedstrijd. Deze vond plaats in het gebouw van Meeuwsen en ten Hoopen aan de Lindedijk. De voorleeskampioenen van de gemeenten Kampen (2 voorlezers), Steenwijkerland (3 voorlezers), Zwartewaterland (2 voorlezers), Staphorst (1 voorlezer) en Zwolle (3 voorlezers) traden op deze middag voor het voetlicht.

Ze lazen een fragment voor uit een kinderboek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Zij kwamen als beste voorlezers van hun gemeente uit de bus. De voorlezers die Zwartewaterland vertegenwoordigden (Jolinde Meesters en Fien Winters) zijn helaas niet door naar de provinciale ronde.

De jury koos Judith Hoeve van de Levensboom uit Rouveen (zij las voor uit de gruwelijke generaal van Douglas) en Maureen van de dr. Bouwmanschool (zij las voor uit de Griezelbus, geschreven door Paul van Loon).

Christel Hakvoort van de Regelaardij verzorgde de presentatie. De winnaars van de regiorondes gaan door naar de provinciale vervolgronde op 12 april. De voorleeskampioenen van alle provincies treffen elkaar tenslotte weer bij de landelijke finale. De juryleden op 8 maart waren Tjallie Huisman (VoorleesExpress), Dieuwke Nauta (bestuurslid Bibliotheek Kop van Overijssel) en Liz ten Hoeve. Liz is een oud-bibliothecaresse die vroeger in Steenwijk heeft gewoond en gewerkt en tegenwoordig woonachtig is in Zweden. Zij gaf de winnaars op Zweedse manier hun oorkonde en prijs, oftewel met een flinke knuffel. 
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 08.03.17 | 19.00 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie