Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 23.12 uur
 

Internationale Vrouwendag 2017

CDA'er Hilde Palland trots op sterke vrouwen

Het CDA zette Internationale Vrouwendag 2017, 8 maart, in het licht van sterke vrouwen uit de regio. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat vrouwen kiesrecht kregen; vrouwen krijgen in Nederland alle kansen in opleiding, werk, besturen en ondernemen. "Toch zijn er nog voldoende uitdagingen ook in Nederland waar het gaat om diversiteit, vooral op de arbeidsmarkt in combinatie met zorgtaken", aldus de CDA-fractie.

"Het CDA maakt daar werk van", zegt Hilde Palland, kandidaat Tweede Kamerlid uit Kampen. "De combinatie van taken van werk en zorg voor kinderen of mantelzorg voor ouders of naasten komt in praktijk veelal op vrouwen neer. We moeten er oog voor houden dat dat is vol te houden en die combinatie wordt vergemakkelijkt", stelt Palland.

"Dat geeft ook rust in gezinnen. Ik denk daarbij aan ondersteuning van mantelzorgers via een mantelzorgvergoeding, flexibiliteit in arbeidstijden om werk en zorg tijdelijk te kunnen combineren, langer ouderschapsverlof en een betere aansluiting tussen school en opvang.
Daarnaast moet er werk worden gemaakt van de arbeidsmarkt waarbij ZZP’ers nu de dupe zijn van onduidelijke regelgeving (wet DBA) en het werkgevers lastiger is gemaakt de afgelopen periode om werknemers in vaste dienst te nemen, dan makkelijker. Die wet werk en zekerheid moet aangepakt worden."

Het CDA Overijssel laat weten trots te zijn op de sterke vrouwen binnen Overijssel.
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 09.03.17 | 17.21 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie