Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 10.44 uur
 

Sportplezier beleven staat voorop bij ondernemersechtpaar

Colin en Janita leven hun droom met sportcentra

Twintig jaar geleden kwamen zij als overwinnaars bij Marc Klein Essink van de Staatsloterijshow naar buiten. Janita Kuiper en Colin Kist. Janita, professioneel streetdancer én wereldkampioene uit Hasselt en Europees kampioen jiujitsu Colin Kist. Beide 'vonden' elkaar op CIOS, dé sportopleiding in Heerenveen. De liefde van de gedreven topsportprofessionals overwon ten slotte alles. Robert Wessel Jansema van De Zwartewaterkrant toog naar de Industrieweg voor een warm ontvangst bij Sport- & Gezondheidscentrum Sportland Hasselt.

“Colin en ik hebben elkaar leren kennen op het CIOS, dé sportopleiding in Heerenveen. Ik was destijds actief in sportaerobics (CIOS-tijdperk, red.) en Colin als topsporter in de judowereld. Hij werd Europees kampioen juijitsu, een sport waar het draait om zelfverdediging. Zelf stond ik op de hoogste trede als wereldkampioene streetdance", vertelt Janita terwijl ze aanschuift na een sportles aan cliënten.

"Destijds woonde Colin en ik samen in Steenwijk. Mede door onze winst (Staatsloterij, red.) werd het ons mogelijk om in 2001 een sportschool te beginnen: Sport- & Gezondheidscentrum Sportinn Steenwijk. Onze droom kwam uit!", zegt Janita.

Op het moment dat ze dat zegt, gaan haar ogen glinsteren. Topsport en zaken doen liggen heel dicht bij elkaar. Het is ook nooit geluk, je moet het afdwingen en als je dat wil, moet alles kloppen. Voor Colin en Janita gaan topsportmentaliteit en opofferingsgezindheid hand in hand. Samen presteren.

"Na de eerste vestiging in Steenwijk ontstond ook het idee om in Hasselt een topsportbedrijf te beginnen. In 2006 startte wij vanuit de MFA Streukeler Veste, Sportland Hasselt met fitness, groepslessen, judo- en danslessen. Enkele jaren daarna opende wij de deuren van het huidige Sportland Hasselt. Tegenwoordig bekend als Sport- & Gezondheidscentrum Sportland Hasselt. Vervolgens verhuisden Colin en ik met onze twee zonen naar Giethoorn, gelegen tussen Hasselt en Steenwijk”, vertelt Janita enthousiast. "Nu we in Giethoorn huis wonen, klopt alles."

'Voor jong en oud sportplezier’, daar draait het om bij Sportland Hasselt. “Samen met onze medewerkers bieden wij dagelijks diverse lessen, activiteiten en trainingen aan. Het is belangrijk dat onze klanten gestimuleerd worden om te sporten en gemotiveerd blijven. Wij hebben een systeem waarbij klanten aan het begin van de sportperiode een test afleggen. Aan de hand van deze testresultaten maken wij met de klant een persoonlijk programma. Doormiddel van persoonlijke begeleiding en de beste faciliteiten bieden wij onze klanten een subjectieve sportervaring. Een ieder kan terecht bij Sportland Hasselt, van beginnende sporter tot topsporter. Jong en oud is welkom voor fitness-, judo- of danslessen.”

Het ondernemersechtpaar heeft een schat aan kennis vergaard, en probeert met beide bedrijven in Steenwijk en Hasselt (talentvolle) sporters uit de regio te ondersteunen om hun sportieve doelen te bereiken. Het tweetal is succesvol, zo blijkt. Hun dansselectieteams en jiujitsu-pupilllen hebben ook op internationaal gebied op EK- en WK's medailles behaald. Daarnaast hebben beide centra het hoogste keurmerk in de fitnessbranche.

"Wij vinden kwaliteit voor onze klanten belangrijk en daarom zoeken wij steeds de uitdaging om het beste uit ze te kunnen halen. Of je nu Nederlands kampioen bent, of een beginnende sporter, iedereen krijgt bij ons de begeleiding die hij of zij verdient", vertelt de eigenaresse die zichtbaar verschil ziet in de sportwereld ten opzichte van twintig jaar geleden. "Vroeger was het een kwestie van zien en gezien worden. Tegenwoordig kan iedereen, dankzij onze professionele en gepassioneerde medewerkers, bij ons terecht voor trainingen en lessen."

Sport- & Gezondheidscentrum Sportinn Steenwijk (www.sportinnsteenwijk.nl) en Sport- & Gezondheidscentrum Sportland Hasselt ( www.sportlandhasselt.nl) is meer dan alleen een plaats om te sporten. Met veel afwisseling in het sporten, professionele begeleiding en werken aan een gezonde levensstijl. Iedereen die wil investeren in zijn gezondheid is daarom welkom. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderde.
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 12.04.17 | 08.06 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie