Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 14.19 uur
 

Johannes de Heer-liederen in De Schans

Warm welkom voor Sursum Corda in Zwartsluis

Het Christelijk Gemengd Zangkoor Sursum Corda uit St. Jansklooster heeft woensdag 19 april 2017 voor de bewoners van De Schans en andere belangstellenden een fijne zangavond verzorgd. Het programma bestond uit geliefde liederen van Johannes de Heer.

Vorig jaar had het koor in haar 70e jubileumjaar hierover een uitvoering gegeven. Dirigent en pianist Wim Verweij vertelde in het kort iets over deze evangelist en musicus Johannes de Heer die vooral bekend is van de 'dikke blauwe bundel vaak liggend in huis op het harmonium'. Hij stond aan de wieg van de oprichting van de NCRV en de Evangelische Beweging. Ook is hij bekend van de tentzending.

In ons land is er in 2016 een Groot Nederlands Johannes De Heer Koor opgericht bestaande uit zo'n 600 leden. Het was vorig jaar namelijk 150 jaar geleden, dat hij op 23 mei 1866 in Rotterdam werd geboren.

Sursum Corda zong voor en na de pauze een aantal mooie bekende liederen uit de 'blauwe' zangbundel. Het programma werd afgewisseld met samenzang en een declamatie. Namens de stichting bedankte Wolterien Koerhuis het koor voor de fijne avond. Ook de belangstellenden werden bedankt voor hun aanwezigheid en de vrijwilligers voor hun medewerking bij het koffie schenken.
Het optreden werd afgesloten met samenzang van 'U zij de glorie'.
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 20.04.17 | 09.36 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie