Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Woensdag 14.11.18 | 21.01 uur
 

Raad stemt unaniem in met co÷rdinatieregeling

Versnelde procedure voor nieuwbouw Kamperzeedijk

Op donderdag 20 april 2017 heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de co÷rdinatieregeling ten behoeve van een versnelde procedure voor de ontwikkeling van de woningbouwlocatie aan de Kamperzeedijk Oost. Tijdens de vorige raadsvergadering werd een besluit nog uitgesteld, omdat Gemeentebelangen eerst inzage wenste in de zogeheten (vertrouwelijke) anterieure overeenkomst om antwoord te krijgen op hun vragen over de waardestijging van de grond.

"Inzage in deze overeenkomst en de verkregen antwoorden hebben ons doen besluiten in te stemmen met dit voorstel", zei de heer Withaar (Gemeentebelangen).

Met deze versnelde procedure ziet het college kans niet over vier, maar over circa een jaar te kunnen beginnen met de bouw van zes starterswoningen en drie-onder-een-kapwoningen (maximaal zes wooneenheden, waarvan enkele ook vrijstaand uitgevoerd mogen worden) op particuliere grond van de heer Selles. Deze eerste fase wordt dan gevolgd door een tweede fase waarin twee vrije sectorwoningen met oog voor ruimtelijke kwaliteit worden gerealiseerd.

Dit besluit betreft slechts instemming met de co÷rdinatieregeling, over inhoud van het plan komt de raad later te spreken. Wel werd tijdens de vorige raadsvergadering al duidelijk dat alle fracties de voorgestelde woningbouw met een focus op de starterswoning als winst voor de totale leefbaarheid van Kamperzeedijk zien.
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 20.04.17 | 22.01 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie