Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 23.12 uur
 

Kinderrommelmarkt en Techniek- en Veiligheidsmiddag

Kuieren en kijken in Zwartsluis

Het lijkt nog best aardig weer om een kinderrommelmarkt te houden, maar de kinderen die met hun koopwaar een extra zakcentje willen verdienen, moeten zich goed warm aankleden. Zo op het grasveld is het nog best fris. Toch trekken de kinderen er zich weinig van aan. Ze spreiden hun kleedjes uit en stallen hun waar uit. De Kinderrommelmarkt in Zwartsluis kan weer beginnen.

"Ik heb nog geen idee wat ik hiermee moet, maar ach, het zijn blanke stukjes hout en die kan ik altijd wel ergens voor gebruiken. Ik vind het vooral leuk om gewoon iets van die kinderen te kopen, daar doen ze toch al die moeite voor!", vertelt een tevreden klant.

Er wordt rustig gekuierd langs de uitstallingen en af en toe staat men stil. Dan zien ze iets wat ze misschien wel willen kopen of er staat net iemand die ze in al geen jaren meer hebben gezien.

In de tent is er een ruimte ingericht waar kinderen kennis kunnen maken met techniek. Van een buisje draaien tot zelfs een stukje laswerk. Vlakbij de Kinderrommelmarkt houden hulpdiensten een Veiligheidsmiddag. De Marine, de Brandweer en het Rode Kruis laten bezoekers kennis maken met het werk dat ze doen. Zo zijn er duikers die een duikdemonstratie geven, doet een brandweerman even de sirene aan en mogen kinderen in de brandweerauto klimmen en kijken. Of in de reddingsboot.

De Kinderrommelmarkt en de Techniek- en Veiligheidsmiddag zijn onderdelen van het feestprogramma dat wordt georganiseerd door de Oranjevereniging in Zwartsluis. Vanavond is er vanaf 21.00 uur de Radio 538 Drive In Show en morgenmiddag is er om 16.00 uur een feestelijke kerkdienst in de tent met medewerking van de bekende zangeres Pearl Jozefzoon (o.a. Jeans 18, The Voice en Dreamgirls).

Voor een sfeerimpressie van de Kinderrommelmarkt en de Techniek- en Veiligheidsmiddag, zie: Facebook: https://www.facebook.com/pg/zwartewaterkrant/photos/?tab=album&album_id=1333491033404130
reageren REAGEER | stuur door | ZATERDAG, 22.04.17 | 15.07 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie