Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Klus voor Rijkswaterstaat en Combinatie Strukton Reef

Werkzaamheden Meppelerdiepbrug in volle gang

Vandaag en morgen brengt Rijkswaterstaat, samen met aannemer Combinatie Strukton Reef de laatste delen aan van de bodembescherming in de Meppelerdiepsluis. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren wordt het scheepvaartverkeer gestremd. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. Waarschijnlijk is de brug zaterdag weer toegankelijk voor de scheepvaart.

De vaarweg werd voor al het scheepvaartverkeer gestremd, omdat een groot deel van deze werkzaamheden vanaf het water wordt uitgevoerd.

Stremming Meppelerdiepsluis
- Donderdag 11 mei 00:00 uur tot vrijdag 12 mei 23:59 uur.
- Dinsdag 30 mei 00:00 tot 23:59 uur.

Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Geen omvaarroute voor beroepsvaart
Voor schepen met een grote diepgang is de gehele route van noord naar zuid (en vice versa) volledig gestremd. Schepen met een maximale diepgang van 1,60 meter (recreatievaart) kunnen omvaren via Blokzijl.

Vlotter en veiliger
De werkzaamheden zijn nodig om de huidige keersluis om te bouwen tot schutsluis. Met de nieuwe schutsluis worden scheepvaartstremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. De sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor schepen vlotter en veiliger kunnen passeren. Door de verbreding is een nieuwe brug nodig. Het project is eind 2017 gereed.

Meer informatie over het project Meppelerdiepsluis is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 of via de projectpagina www.rijkswaterstaat.nl/meppelerdiepsluis. De scheepvaart wordt op de hoogte gehouden via ‘Berichten aan de scheepvaart’ (BAS-berichten). Actuele informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg kunt u vinden op de website Vaarweginformatie.nl.
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 11.05.17 | 15.29 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie