Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 12.13 uur
 

Bestuur: 'Sponsorloop geslaagd!'

Verwondering en applaus voor muzikanten Irene

Op zaterdag 13 mei 2017 trok een lange stoet aan muzikanten door de gemeente Zwartewaterland. Christelijk Fanfarekorps Irene organiseerde een sponsorloop, ten behoeve van instrumentarium, jeugdopleiding en uniformen. Alle kernen werden op deze dag aangedaan.

De tocht begon ’s ochtends vroeg nabij het eigen clubgebouw aan de Eikenlaan te Hasselt.

Vooraf was er de nodige spanning of men het droog zou houden gezien de niet geheel gunstige weersvoorspellingen. Gelukkig viel het weer mee en konden de muzikanten onder een weliswaar bewolkt, maar droog hemelgewelf hun tocht aanvangen. De enthousiaste aanmoedigingen van mensen langs de kant die soms ter plekke een bedrag aan Irene doneerden zorgden ervoor dat de zware tocht met het nodige plezier werd uitgevoerd.

Een spontaan serenade in Genemuiden zorgde zelfs voor een extra donatie. Na zo’n 15 kilometer sloeg de vermoeidheid behoorlijk toe. Werd er de eerste kilometers tijdens de slagwerkmarsen nog enthousiast gezongen, gedurende de laatste kilometers werden een aantal muzikanten toch wat stiller. Ook klonk er tijdens de gezamenlijke marsen af en toe een valse noot als gevolg van de vermoeidheid. Desondanks bleef het korps gedisciplineerd marcheren en musiceren.

Het warme welkom in Hasselt deed het leed op slag vergeten. Het jeugdorkest van Irene en een groep belangstellenden verwelkomden de vereniging aan het begin van de Hoogstraat en gezamenlijk trokken marchingband en jeugdorkest richting de Eikenlaan waar men enthousiast werd onthaald door supporters van de vereniging.

De komende week worden de laatste toegezegde bijdragen ingezameld en het organiserend comité hoopt in de komende weken de definitieve opbrengst bekend te maken. "Een geslaagde dag, waarop de onderlinge vriendenband nog eens extra versterkt werd. De muzikale en fysieke prestatie was ongekend", aldus het bestuur.

reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 15.05.17 | 09.57 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie