Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Aftellen naar het grootste maritieme evenement van de regio

Alles in gereedheid voor Hassailt 2017

Van 27 t/m 30 juli 2017 liggen de Hasselter grachten en de kades vol met historische schepen. Naast het bezichtigen van ruim 150 schepen is er tijdens Hassailt van alles te doen. Hasselt maakt zich op voor het grootste maritieme evenement van de regio. Aannemersbedrijf Gebroeders Van Werven Kampen trof vrijdag 30 juni 2 de laatste (schoon)werkzaamheden aan de Verlaatsbrug.

Hassailt | Donderdag 27 t/m zondag 30 juli 2017
Ruim 150 historische schepen meren eind juli af in de Hanzestad. De schepen brengen Hasselt terug in de sfeer van de oude binnenvaart en geven de stad vier dagen de fleur aan de unieke infrastructuur. Van de Middeleeuwse Hanzestad tot hedendaagse scheepsbouwindustrie. Eens in de vijf jaar laat de reünie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) oude tijden herleven tijdens Hassailt.

LVBHB
De LVBHB is een enthousiaste club mensen die zich inzet om oude bedrijfsvaartuigen te bewaren. Deze schepen zochten in het verleden hun weg over de Nederlandse rivieren en kanalen en hielden de economie draaiende. De vereniging telt 1600 leden. Het merendeel hiervan bezit ook een historisch schip. De leden van de LVBHB delen tijdens Hassailt graag hun passie voor het Varend Erfgoed met bezoekers. (www.lvbhb.nl).

Stichting Hassailt
Sinds 1992 is Hasselt eens in de vijf jaar - vier dagen lang - de thuisbasis van meer dan 150 oude en unieke schepen. In 2002 werd het evenement opnieuw (na 10 stille jaren, red) georganiseerd. Met groot succes! In 2007 en 2012 vond in nauwe samenwerking met LVBHB en Stichting Hassailt een derde en vierde editie plaats. Tienduizenden bezoekers brachten een bezoek aan de Hanzestad Hasselt. Ook dit jaar belooft het een spectaculair scheepvaartfestijn te worden.

Vrijwilligers
Voor diverse werkzaamheden is het bestuur nog op zoek naar vrijwilligers. Mocht u geďnteresseerd zijn in één of meerdere vrijwilligersfuncties dan kunt u contact opnemen met de voorzitter Kees van der Klocht: voorzitter@hassailt.nl | Meer informatie: www.hassailt.nl
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 30.06.17 | 16.00 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie