Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 15.12.18 | 17.20 uur
 

Twee burgemeesters openen 'Scheepvaart in beeld'

Grachtvondsten Gerrit Snijder naar De Veldschuur

Lees de verhalen en bewonder de stukken uit de grachtvondsten collectie van Gerrit Snijder. Je hoort én ziet een bevlogen liefhebber. "De invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven, en vooral van deze regio, is vanaf vrijdag 14 juli 2017 te bewonderen bij informatiecentrum De Veldschuur", zegt de 78-jarige Hasselter. De geboren en getogen inwoner van de Hanzestad verontschuldigt tegenover De Zwartewaterkrant. "De collectie is namelijk nog groter, dan deze tentoonstelling, welke vanaf vrijdag 14 juli 2017 te bewonderen is in De Veldschuur."

Ga mee op reis door het maritieme verleden in een eigentijdse tentoonstelling, voor jong en oud.

Snijder's collectie bestaat uit grachtvondsten van archeologie van de Hanzestad en dient als basis voor de nieuwe expositie 'Scheepvaart in beeld'. De bijzondere tentoonstelling wordt geopend door beide burgemeesters van de gemeenten Staphorst en Zwartewaterland, Theo Segers (Staphorst) en Eddy Bilder van Zwartewaterland. "Dit zegt toch wel iets over het belang van deze expositie", zegt Fré Spijk namens de expositiecommissie van de Veldschuur 'Bid en Werk'.

"Deze expositie sluit naadloos aan op de lesprogramma's waarin cultuurhistorie en natuur centraal staan. Het informatiecentrum biedt de laatste jaren veel de mogelijkheden voor deze scholen. Iets waar wij trots op zijn, alhoewel het informatiecentrum géén officiële herkenning heeft als museum", aldus het commissielid.

De expositie is uitgebreid met de aquarellen van kunstschilder Frederik J. Weijs uit Zwartsluis. "Ook kunstschilder en illustrator Fredy Weijs zal 'acte de préséance' geven tijdens de expositie 'Scheepvaart in Beeld'. Deze bijzondere tentoonstelling is vrijdag 14 juli 2017 t/m zaterdag 9 september 2017. De openingstijden van De Veldschuur zijn van woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 16.30 uur. (www.veldschuur.net)
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 10.07.17 | 14.47 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie