Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 23.12 uur
 

VD&P juristen uit Genemuiden geeft uitleg

'Faillissementsaanvraag als incassomiddel!'

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, faillissement kan ook financiŽle voordelen hebben. Voor u als schuldeiser dan. Een faillissementsaanvraag kan in bepaalde situaties namelijk een effectief (pressie)middel zijn om een vordering te incasseren. VD&P juristen uit Genemuiden neemt u bij de hand in de te zetten stappen.

Procederen of faillietverklaring?
Wanneer een debiteur blijft weigeren te betalen, kunt u als schuldeiser een juridische procedure opstarten. Dit kost alleen veel tijd en de vraag is of uw debiteur na het vonnis het openstaande bedrag kan voldoen. Als er geen inhoudelijk verweer over de vordering bestaat en u een tweede schuldeiser kent, kunt u een faillissementsaanvraag overwegen. Dit is zowel voor bedrijven als particulieren van toepassing.

Aanvraag faillissement
Een faillissementsaanvraag is een verzoek aan de rechtbank om uw schuldeiser bankroet te verklaren. Het aanvragen van deze procedure is vrij eenvoudig. De vordering moet worden uiteengezet en er moet sprake zijn van een tweede schuldeiser, die als steunvordering wil meedoen. Tijdens de zitting van de rechtbank is het erop of eronder voor uw debiteur: betalen ůf een faillissement. Vandaar dat het overgaan naar faillissementsaanvraag ook als pressiemiddel kan worden ingezet.

De uitspraak
Indien uw debiteur bankroet wordt verklaard kunt u als schuldeiser zelf geen beslag meer leggen op de bezittingen van uw debiteur. De curator stelt een lijst met vorderingen vast, waarna u in sommige gevallen een (klein) gedeelte van uw vordering ontvangt.†

Goed debiteurenbeheer is van belang
Eerder gaf VD&P juristen al tips voor een goed debiteurenbeheer. Wilt u meer informatie of advies hoe u kunt omgaan met niet-betalende debiteuren? De ervaren juristen van VD&P juristen denken graag met u mee. Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u advies over de te nemen stappen en/of over de aanpak van VD&P juristen? Neem vrijblijvend contact op via 038 385 6724 of www.vdenp.nl
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 10.07.17 | 18.09 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie