Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Woensdag 14.11.18 | 21.01 uur
 

Wat moet je doen als er thuis brand uitbreekt?

Veiligheidsdag 2017: Samenwerken aan veiligheid

In samenwerking met de gemeente Steenwijkerland is het terrein rondom het Eesermeer in Steenwijk op zaterdag 15 juli het toneel van de tweejaarlijkse Veiligheidsdag van Veiligheidsregio IJsselland. Een interactieve dag waarop brandweer, politie, geneeskundige hulpdiensten, defensie, waterschap, gemeente én vrijwilligersorganisaties je laten zien hoe zij zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid.

Waarschijnlijk zijn dat meer organisaties dan je denkt. Wil je weten hoe we samen kunnen zorgen voor onze veiligheid? Kom dan tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Veiligheidsdag in Steenwijk. De toegang is gratis.

Wat moet je doen als er thuis brand uitbreekt? Hoe kun je een woninginbraak voorkomen? Hoe ben je samen met je buren alert op verdachte situaties? Hoe verleen je op de juiste manier eerste hulp? En hoe vinden reddingshonden vermiste personen onder het puin? Je ontdekt en beleeft het op de Veiligheidsdag. Bij Defensie mag je laten zien hoe goed je kunt schieten, bij de politie en de Brandweer stap je achter het stuur van een politie- of brandweerauto. Het Waterschap laat zien wat schoon en wat vies water is en bij de gemeente kun je gratis je fiets laten graveren. Een remwegdemonstratie van Veilig Verkeer Nederland laat het verschil zien in remweg bij auto’s die 30 km per uur c.q. 50 km per uur rijden. Gedurende de dag demonstreren de hulpdiensten gezamenlijk een aantal keren hoe zij bij een ongeval samenwerken. Kortom, een dag die bol staat van activiteiten voor jong en oud.

Veiligheidsregio IJsselland is verantwoordelijk voor crisisbeheersing en rampenbestrijding in de regio IJsselland. Deze wordt gevormd door de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Binnen de veiligheidsregio werken brandweer, politie, GHOR, gemeenten en ketenpartners (bv. Waterschappen, nutsbedrijven) nauw samen om inwoners beter te beschermen tegen de risico’s van branden, rampen en crises.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 10.07.17 | 11.16 UUR

Home | Mail | Copyright ©









Toon desktop versie