Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 10.44 uur
 

Thema is 'Water'

Prinsengrachtconcert Hassailt naar Wilhelminalaan

Het Hasselts Fanfare houdt op donderdagavond 27 juli tijdens Hassailt het befaamde Prinsengrachtconcert. Dit keer ter hoogte van de Wilhelminalaan. Thema is 'Water'.

Fraai uitgelicht en met verrassende medewerking van enkele Hasselter gastspelers wordt er onder meer muziek uit films ten gehore gebracht, zoals Crimson Tide, Onedin Line, Pearl Harbour en het bekende thema uit Pirates of the Carribean. Daarnaast popnummers met een link naar water; Set fire tot he Rain van Adele, Yellow Submarine van The Beatles, De Zee van Trijntje Oosterhuis en andere.

Speciaal voor Hassailt liet Hasselts Fanfare een muziekstuk componeren, waarmee op muzikale wijze de historie van Hanzestad Hasselt en haar scheepvaart tot uitdrukking komt. Componist musicus Carl Wittrock is hierin op voortreffelijke wijze geslaagd.

In het eerste deel met trompetsolo en scheepsbel en aansluitend een fraai koraal probeert de componist het beeld van vroeger op te roepen, scheepslui die vaak lang van huis waren en de vrouwen wachtend aan de kade.

Het tweede deel is een vlot gemakkelijk in het gehoor liggend melodietje een soort volksliedje, waarbij je kunt denken aan de bedrijvigheid aan boord zo rond het jaar 1700.

In het derde romantische muziekstuk wordt 'Hasselt by Night, de sfeer ís avonds aan de kade uitgedrukt. De rust, de lichtjes kortom een feeŽriek beeld.

Deel vier beeld de machines en bedrijvigheid van een scheepswerf uit. Hierin zitten vele ritmes en komt de slagwerkgroep aan bod. Tenslotte volgt er een triomfantelijk deel.

Hasselts Fanfare beschikt hiermee over een unieke compositie en hoopt hiermee het publiek te verrassen. Aanvang om 21.00 uur.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 18.07.17 | 15.00 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie