Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Hassailt: Vier dagen meevaren, kijken, ontmoeten en... genieten!

Schippers De Dageraad blijven lachen na aanvaring

Van donderdag 27 juli t/m zondag 30 juli 2017 vindt in Hasselt, het nautisch evenement Hassailt plaats. Eens in de vijf jaar is de Hanzestad de thuisbasis voor ruim 180 oude en unieke schepen. Het evenement is dit jaar uitgebreid te volgen via De Zwartewaterkrant, Hassailt.nl en de lokale omroep van Zwartewaterland, Zwartewater FM. De officiële opening op donderdag door 'De Dageraad' verliep niet zonder slag of stoot. Door een defect - een falende achteruit - botste de Hasselter Aak tegen LVBHB-lid 'Hoop van Zegen'. Het vaartuig van schippers Aart te Velde en Ciel de Smet kon niet meer op eigen kracht verder. Een tweetal opduwers bood het schippersechtpaar hulp. En wij hebben de beelden!

De Zwartewaterkrant
De Zwartewaterkrant pakt groot uit tijdens de vijfde editie van Hassailt. Er volgen gedurende deze vier dagen, updates van het grootste maritieme evenement van de regio. Er is elke dag een uitgebreid sfeerverslag. Presentator Henk-Jan Overmars brengt dagelijks alle hoogtepunten van Hassailt. Alle verrichtingen van de Hasselter zijn gedurende het evenement online via De Zwartewaterkrant, Hassailt.nl én sociale media te volgen met uitgebreide interviews en hoogtepunten.

Zwartewater FM
Lokale omroep Zwartewater FM is zaterdag 29 juli 2017, om 10.00 uur aanwezig met het ‘Hassailt Actueel Radio Café’. Het programma wordt deze dag live uitgezonden vanaf Eetcafé De Compagnie (Prinsengracht 29) in Hasselt. Presentatie én techniek is in vertrouwde handen van Henk-Jan Overmars en Patrick de Haan. De nieuwsgierige verslaggever Klaas-Jan Barneveld gaat gedurende deze dag op zoek naar de meest bijzondere verhalen van bezoekers, varende deelnemers en organisatoren van Hassailt.

Hassailt 2017
Ruim 180 historische schepen meren eind juli af in de Hanzestad. De schepen brengen Hasselt terug in de sfeer van de oude binnenvaart en tonen de stad vier dagen de grandeur van weleer. Van de Middeleeuwse Hanzestad tot hedendaagse scheepsbouwindustrie. Eens in de vijf jaar laat de reünie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) oude tijden herleven tijdens Hassailt.

LVBHB
De LVBHB is een enthousiaste club mensen die zich inzet om oude bedrijfsvaartuigen te bewaren. Deze schepen zochten in het verleden hun weg over de Nederlandse rivieren en kanalen en hielden de economie draaiende. De vereniging telt 1600 leden. Het merendeel hiervan bezit ook een historisch schip. De leden van de LVBHB delen tijdens Hassailt graag hun passie voor het Varend Erfgoed met bezoekers. (www.lvbhb.nl).

Stichting Hassailt
Sinds 1992 is Hasselt eens in de vijf jaar - vier dagen lang - de thuisbasis van meer dan 180 oude en unieke schepen. In 2002 werd het evenement opnieuw (na 10 stille jaren, red) georganiseerd. Met groot succes! In 2007 en 2012 vond in samenwerking met LVBHB en Stichting Hassailt een derde en vierde editie plaats. Tienduizenden bezoekers brachten een bezoek aan de Hanzestad. Ook dit jaar belooft het een spectaculair scheepvaartfestijn te worden. Jong en oud is welkom! (www.hassailt.nl)
.
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 27.07.17 | 18.41 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie