Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 23.12 uur
 

Uitgeputte roeiers en krakende riemen horen bij sloeproeispektakel

Jaarlijkse traditie komt eraan: Zwartewaterrace!

Ruim 50 sloeproeiteams uit heel Nederland verschijnen zaterdag 9 september 207 aan de start voor de 18e Zwartewaterrace. De deelnemende teams starten en finishen in de Kolksluis, waar het goed te volgen is voor het publiek. Vanwege het recordaantal aangemelde roeiteams belooft het een waar spektakel te worden van botsende sloepen, schreeuwende stuurmannen en -vrouwen, uitgeputte roeiers en krakende riemen.

De race start om 12.00 uur in de Kolksluis. De sloepen gaan de strijd aan richting Genemuiden en terug naar Zwartsluis.

Het passeren van de smalle Kolksluis door de strijdende sloepen is ieder jaar een waar spektakel. Dit jaar belooft het extra spectaculair te worden omdat er ruim 50 teams meedoen. Wanneer al die sloepen met gemiddeld 8 roeiers aan boord allemaal als eerste door de Kolksluis willen, dan levert dat een spectaculair schouwspel op van botsende sloepen en krakende riemen en zal er ongetwijfeld hier en daar een krachtterm vallen. Na het passeren van de Kolksluis gaan de sloepen richting Hasselt, waar gekeerd wordt nabij het gemaal om vervolgens te finishen in de Kolksluis.

De organisatie van de Zwartewaterrace is in handen van Sloeproeivereniging Zwarte-Water. De vereniging verschijnt zelf met twee teams aan de start van hun eigen thuiswedstrijd.

Vrijwilligers en sponsoren
Een team van vrijwilligers staat klaar om alles voor, tijdens en na de race in goede banen te leiden. De race is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Rabobank, Bonsink Yachtpainters, dhr A.C. Blei, Bonsink Aquaservice, Jachthaven de Kranerweerd, Vitters, Renault van Kesteren, Hotel Zwartewater, Duikbedrijf Schuite, Wiers waterbouw, Restaurant ít Kraantje, Active Creations, Atelier Schraa, 4 Top, Enting BV, Van Dijk Banket, Scheepswerf Geertman, HEBO, Rook werkkleding en Darts, T&T.

Voor meer informatie: www.zwarte-water.nl, volg de vereniging op Facebook (Sloeproeivereniging Zwarte-Water) of op Twitter (@ZwWaterroeiers).
reageren REAGEER | stuur door | ZATERDAG, 02.09.17 | 14.03 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie