Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Woensdag 14.11.18 | 21.01 uur
 

De relatie tussen christelijk-sociaal en economisch denken

Eddy van Hijum naar Hannie van Leeuwen-lezing

De tweede Hannie van Leeuwen-lezing wordt vrijdagavond 8 september 2017 gegeven door CDA’er Eddy van Hijum. In Zwolle zal de christendemocratische gedeputeerde en oud-Kamerlid spreken over de relatie tussen christelijk-sociaal en economisch denken.

Dr. Y. J. van Hijum (1972) geeft de lezing op uitnodiging van het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, die deze lezing nu voor het tweede jaar organiseert.

De Hannie van Leeuwen-lezing is vernoemd naar de gelijknamige politica die ook wel ‘’het sociale geweten van het CDA’’ wordt genoemd. Van Leeuwen was voor het CDA onder andere Tweede en Eerste Kamerlid. Dit jaar sloot de nog altijd strijdbare verzetsheld de Kamerlijst van het CDA opnieuw af nadat zij en haar partij enige tijd overhooplagen over de samenwerking met de PVV in 2010.

Van Hijum is vanaf november 2014 gedeputeerde namens het CDA in de provincie Overijssel, waarvoor hij 11 jaar Tweede Kamerlid was voor de christendemocraten. De lezing zal door Van Hijum worden gegeven op een toepasselijke plaats, de stad Zwolle waar hij zijn politieke carrière startte in de gemeenteraad.

De lezing wordt gehouden in De Hete Brij, Nieuwe Markt 9, 8011 PE Zwolle. Aanvang van de lezing is om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Entree is gratis.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 04.09.17 | 13.00 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie