Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Woensdag 14.11.18 | 21.01 uur
 

Collecte voor 'Nederland helpt Sint Maarten'

Adembenemende afsluiting van Genemusiment 2017

Dat het koud was zaterdag is voor niemand onopgemerkt gebleven. Het was zelfs zo koud dat de winterjas uit de kast kon. Maar dat deerde de bezoekers van de vijfde editie niet. Het werd een dag vol authentieke belevingen. De even jaren zijn weggelegd voor het Streektaalfestival Eiroerei, dit jaar stond Genemusiment op de kalender. Het evenement kwam mede door de weersomstandigheden moeizaam op gang, doch de afsluiting met De Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' (KMKJWF) van de Koninklijke Landmacht, mede dankzij hoofdsponsor Vadain, onderdeel van de Venture Group, was hartverwarmend.

Als gast gaf Linda Wagenmakers onder begeleiding van de Kapel acte de présence op het vernieuwde Havenplein. Wagenmakers is o.a, bekend van het songfestival 2010, de musical Miss Saigon en diverse gospeloptredens. Genemuiden gaf de Arnhemse een warm welkom.

Na het concert werd Genemuiden getrakteerd op een adembenemende lichtshow. "Nog mooier dan het vuurwerk dat eerst stond gepland", merkt een bezoekster op. En dat klopt, het was een schitterend gezicht, de gekleurde laserlichten.

Na afloop van het concert van het Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso werd bij de uitgangen op het Havenplein gecollecteerd voor noodhulp aan de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten. Daarmee sloten de organisatoren van Genemusiment aan bij de grote landelijke inzamelingsactie, die op vrijdag 15 september, werd gehouden. De landelijke actiedag 'Nederland helpt Sint Maarten' bracht 13,3 miljoen euro op.

Vadain, onderdeel van de Venture Group, trad dit jaar op als hoofdsponsor van Genemusiment 2017. Het Genemuider bedrijf, veertig jaar geleden door Harry van Dalfsen opgericht als een toen nog bescheiden gordijnatelier, heeft zich in de vier decennia ontwikkeld tot een belangrijke speler op de markt van raamdecoraties. En niet meer uitsluitend voor de Nederlandse markt.

Het veertigjarig jubileum vormde voor Vadain de aanleiding om een groot gebaar te maken naar de bevolking van Genemuiden.
reageren REAGEER | stuur door | ZATERDAG, 16.09.17 | 22.39 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie