Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 14.19 uur
 

Puntendeling in seizoensopener

Moeizaam punt voor Sc Genemuiden tegen Nijkerkers

SC Genemuiden kreeg misschien wel meer dan waar het recht op had. Sparta Nijkerk was over het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en Sportclub Genemuiden kreeg misschien meer dan het verdiende. De puntendeling die de wedstrijd dan ook opleverde was voor SC Genemuiden het maximaal haalbare. Sportclub koesterde het punt en de gasten uit Nijkerk baalden.

Sportclub zou een pittige middag tegemoet gaan, het moest alle zeilen bijzetten om Sparta Nijkerk van zich af te houden. Sparta was vanaf de meet het team wat meer honger naar de bal had dan Sportclub, het was feller in de duels dan de thuis club en kwam maar met één doel naar Genemuiden.

De eerste kans was nog wel voor Genemuiden, nadat Sparta eerder de bal nog had kunnen wegwerken was Roelof de Jong met een kopbal in de beginfase kort bij een treffer. Sportclub oogde slordig, maar Sparta Nijkerk verzaakte om hiervan te profiteren. Het bleef oppassen geblazen voor SC Genemuiden, Sparta Nijkerk was en bleef gevaarlijk.

Zo kon Roelof de Jong en Dirk Muis, de bal maar ternauwernood voor en van de lijn wegwerken en voorkwamen zo een voorsprong. Kleine irritaties staken de kop op binnen het team. Irritaties die Jacco Riemens een gele kaart opleverde. De beste kans kwam in de eerste helft nog wel van Anne van der Kolk, na een strak genomen corner van Omar Kavak kwam hij sterk in. Hij kwam echter één schoenlengte te kort om voor de openingstreffer te zorgden, de rust werd dan ook bereikt zonder dat er door beide teams werd gescoord.

Wie na rust dacht dat er een herboren Sportclub uit de kleedkamer zou komen kwam bedrogen uit. Sportclub hoogde in de beginfase wel feller, maar de weg naar het doel bleef moeilijk. Ook de opgezette counter door Omar Kavak bood geen soelaas, de bal die hij op maat gaf aan Anne van der Kolk stierf een vroege dood door doelman Willemse van Sparta.

De aanval die kort daarop volgde kende wel een goede afloop al was deze voor de gasten uit Nijkerk, Frank Heus wist de bal op te vangen en doelman Beukeveld te verschalken. Sportclub keek tegen een 1-0 achterstand aan, een achterstand waar eigenlijk niets op af te dingen viel.

Met nog vijfendertig minuten te gaan moest Sportclub vol aan de bak. Gelukkig duurde het langszij komen niet al te lang. Een vrije trap van Omar Kavak was de inleiding tot de gelijkmaker. Roelof de Jong stond in ieder geval op scherp en kopte feilloos binnen. Sportclub mocht van geluk spreken dat het in de slotfase vrouw Fortuna aan zijn zij had. Het wat knullig uitverdedigen - wat bijna een tegentreffer opleverde en een schot op de paal - bracht tot ieders opluchting geen doelpunten. Het bleef dan ook bij slechts twee treffers. Treffers die beide teams slechts één punt opleverden.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 25.09.17 | 09.13 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie