Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Woensdag 14.11.18 | 21.01 uur
 

Seizoensoeverture voor Rouveen

SC Rouveen de sterkste in derby tegen Olympia’28

Zaterdag 23 september 2017 heeft Olympia'28 de late derby met 2-0 verloren van naaste buurman SC Rouveen. Met deze nederlaag heeft Olympia’28 de sterke voorbereiding geen passend vervolg kunnen geven. Dit in een wedstrijd waar Olympia’28 het vooral aflegde op strijd en wilskracht, kwaliteiten waar de mannen uit Rouveen al jaren patent op hebben.

Historisch heeft Olympia’28 het altijd moeilijk in de lastige uitwedstrijden tegen Rouveen. Met steun van het ruim aanwezig Olympia’28-publiek, meerderen op de fiets vanuit Hasselt, was Olympia’28 de eerste twintig minuten de bovenliggende partij in de burenstrijd.

In de 3e minuut is het aanvoerder Kjelt Bonhof die het eerste waarschuwingsschot lost. Daarna zijn er meerdere momenten dat Rouveen probeert op te bouwen van achteruit, echter de bal niet fatsoenlijk van A naar B krijgt.

In de 8e minuut wordt de bal onderschept door Lennart Leusink. Hij speelt de bal op de meegesnelde Patrick Reuvekamp, de competitiedebutant uit de eigen jeugd die zijn harde werken deze zomer beloond heeft zien worden met een basisplek in het eerste competitieduel. Vervolgens bedient Reuvekamp in één handeling vleugelaanvaller Pestman door de lucht. Met zijn sprongkracht kopt Pestman de bal over de keeper, waarna de bal via de onderkant van de lat en de doellijn terug het veld in stuitert. In de 15e minuut is Olympia’28 nog een keer gevaarlijk via Bonhof, waarna enkele corners en een scrimmage voor de goal niet tot een doelpunt leiden.

Vanaf de 20e minuut kantelt het wedstrijdbeeld volledig. Rouveen zet er met kracht een tandje bij waardoor Olympia’28 niet meer aan voetballen toe komt. Tot vijfmaal toe weet Olympia’28 goalie Jeroen Bos een Rouveen aanval te pareren. Vooral in de één op één duels laat hij zijn keeperskwaliteiten zien. En zo haalt Olympia’28 zonder kleurscheuren de rust.

In de rust besluit debuterend Olympia’28 trainer Jarrisch Keizer in te grijpen. Olympia’28 nieuwkomers Willard Visscher en John Sanders worden in de 46e minuut ingebracht om te zorgen voor nieuw elan. Het beoogde effect blijft uit. Zo is Rouveen kort na rust opnieuw de ploeg die het spelbeeld bepaalt. Rond de 60e minuut is er een fase waarin het tij lijkt te keren. Eerst is het invaller Sanders die op snelheid de verdediging van Rouveen test. Kort daarna wordt met een scherpe steekbal van middenvelder Reuvekamp aanvaller Bonhof de diepte ingestuurd. Zijn voorzet komt niet aan bij de mee naar voren gerende spelers. In de 68e minuut is Bonhof op rechts er opnieuw door. Nu komt zijn voorzet wel aan bij de bestemming. Met het hoofd wint Pestman het kopduel van de verdediger, zijn ingaat gaat over de goal en zo blijft een doelpunt uit.

Net als in de eerste helft is het na deze opleving ineens weer gebeurt aan Hasselter zijde.

In de 72e minuut komt een hoge inzet van Rouveen terecht vlak voor de Olympia’28 verdediging. Na slecht uitverdedigen aan Olympia’28-zijde legt Rouveen speler Milan Smit de bal voor zijn goede rechterbeen. Een uithaal vanaf 20 meter in de korte hoek betekent de openingstreffer voor Rouveen. Olympia’28 probeert daarna met enkele verschuivingen in het veld tot een slotoffensief te komen, waarna de ploeg uit Hasselt echter niet verder komt dan twee inzetten van invaller Visscher (schot en kopbal).

De slotfase is Rouveen de partij met de regie in handen. In de 87e minuut weet Pestman nog redding te brengen op de doellijn. In de 90e minuut wordt de wedstrijd op slot gegooid. In de zestien meter van keeper Bos wordt een aanvaller van Rouveen gevloerd. De terecht toegekende strafschop wordt onberispelijk binnen geknald door Rouveen aanvoerder Jarno Domine.

En zo eindigt de avond voor Olympia’28 in mineur. De sterke voorbereiding in de oefenwedstrijden en bekerpotten heeft geen vervolg kunnen krijgen in de seizoensouverture tegen Rouveen. Zoals één zwaluw nog geen zomer maakt, betekent één nederlaag ook niet het einde. Zaak is dat de Hasseltse brigade de scherven bijeen raapt en lering trekt uit het eerste competitieduel.

Hierbij de positieve lijn doortrekkend van de voorbereiding om er zaterdag 30 september weer als één blok te staan tegen het sterke DSV’61 uit Doornspijk. De ploeg die in haar eerste competitieduel met tien man 2-2 gelijk speelde tegen Hatto Heim.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 25.09.17 | 09.07 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie