Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 15.11.18 | 13.50 uur
 

Winst voor groenwitte brigade na onderling duel

Flink gewijzigd Olympia'28 verslaat DSV’61

Olympia'28 JO13-1 won zaterdag met 0-2 van DSV'61 JO13-1! Op dat dit een voorbode mocht zijn voor heren 1 zaterdag 30 september tegen DSV'61 1’, zo stond er te lezen op het Twitteraccount van Olympia’28. De man met de vlugge Twittervingers bleek een vooruitziende blik te hebben. 2-0 werd het inderdaad. En andermaal was dat in het voordeel van Olympia'28

Nee, echt tevreden was hij een week eerder niet geweest, Olympia-trainer Jarrisch Keizer. En dus was een week na de met 2-0 verloren derby alles anders in Hasselt. Zelfs de temperatuur van de frituurhapjes, van lauwe naar lekker hete kroketten en frikadellen, speelde daarin mee. Van de elf mannen die Keizer het veld instuurde, stond er slechts één op dezelfde plek als een week eerder, centrale verdediger Erik van der Kolk.

Het effect mocht er zijn, zeker toen de thuisploeg na een kwartier Kjelt Bonhof ineens vrij voor de doelman van de bezoekers op zag duiken. De laatst achtergebleven verdediger bedacht zich geen moment en trok aan de noodrem, in dit geval de bungelende arm van Bonhof, die tevreden toezag dat de arbiter van dienst die drieste actie met een rode kaart bestrafte.

Patrick Reuvekamp plaatste zich achter de bal. De trainer van bovengenoemd JO13-elftal bekeek de situatie eens goed. Er zat wat ruimte naast de muur, constateerde hij met een timmermansoog, waarna hij de bal spijkerhard in het gaatje langs de graaiende handen van de goalie ramde.

Het was een mooie opsteker voor de groenwitte brigade, die kort daarna ook de 2-0 zag vallen. Schoot Ceran Lau eerst nog in kansrijke positie na een vloeiende aanval op aangeven van Gerrit Zekveld nog naast, een voorzet van Willard Visscher belandde wel tegen de touwen. Een beetje hulp had de deze zomer van ’s Heerenbroek overgekomen middenvelder daarbij wel nodig, maar niemand die er op sportpark ’t Hoenbroeck om maalde. Visscher voorop.

Na een uitstekend eerste bedrijf wreef men zich aan de kletsnatte zijlijn vergenoegd in de handen. Dat bood hoop op ook een mooi vervolg in helft twee, zo zei men tegen elkaar. Niets was minder waar. Olympia liep wat achteruit, was voortdurend de bal te vlug kwijt en kwam geen moment in de buurt van het niveau van voor de pauze.

Het bleef uiteindelijk zonder schade, omdat DSV de paar kansen die het kreeg, niet wist te verzilveren. Aan de andere kant lag er voldoende ruimte om het duel te beslissen, maar een derde treffer viel er niet meer. Ook niet van de voet van Lau, die door Bonhof prima werd vrijgespeeld, maar zijn inzet van de lijn gehaald zag worden.

Zaterdag aanstaande gaat Olympia'28 op bezoek bij Zwolsche Boys. Geen onbekende voor de Hasselters. Eind mei versloeg het de Zwolse buurman nog in een tweeluik waarin het derdeklasserschap werd veilig gesteld. De meeslepende pot voetbal eindigde destijds ietwat gelukkig in het voordeel van Olympia, dat de strafschoppen beter nam. Zwolsche Boys zal ongetwijfeld revanche willen nemen voor die nederlaag. Aan Keizer en co. om die snode plannen in de kiem te smoren.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 02.10.17 | 09.08 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie