Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 13.11.18 | 13.13 uur
 

Zwartsluis wacht zaterdag uitwedstrijd bij Groen Geel

DESZ boekt zege op SV Nieuwleusen: 3-1

Het vlaggenschip van DESZ heeft de tweede thuiswedstrijd van het seizoen weten te winnen. Op sportpark De Cingellanden werd S.V. Nieuwleusen opzij gezet. De rood-witten kwamen al vroeg in het duel op voorsprong en verdubbelden de marge nog voor de theepauze. Na rust forceerden de bezoekers vervolgens de aansluitingstreffer, maar het slotakkoord was voor de Sluzigers: 3-1.

In de beginfase van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar grotendeels in evenwicht. De gasten kwamen ťťn keer gevaarlijk door, maar tot een kans kwam dit niet. De thuisploeg stelde hier een doelpoging van Danny Moorman tegenover. Zijn vrije trap werd echter gepareerd door de sluitpost van de bezoekers.

Zoín tien minuten later kwam DESZ toch op voorsprong. EtiŽnne Moorman ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied en kreeg alle tijd en ruimte om een hoek uit te zoeken. Een droge knal in de korte hoek volgde: 1-0. In de periode na de openingstreffer hadden de gastheren licht de overhand. Tot kansen kwamen zij in eerste instantie niet.

Tot in de 34e minuut. De keeper van S.V. Nieuwleusen maakte hands, wat de thuisploeg een indirecte vrije trap opleverde op de rand van het penaltygebied. Nadat de bal was klaargelegd, knalde Tom Kisjes het leer snoeihard tegen de touwen: 2-0. In de laatste minuut van het eerste bedrijf kregen de rood-witten de kans om het duel al vroeg in het slot te gooien. De ploeg kreeg namelijk een penalty, welke werd opgeŽist door Karlo Naberman. Zijn inzet werd echter gekeerd. Ruststand: 2-0.

Na de theepauze waren de Sluzigers even niet zo scherp als dat zij voor rust waren. Binnen korte tijd waren de bezoekers twee keer dichtbij de aansluitingstreffer. Deze bleef uit. Aan de andere zijde van het veld was DESZ eveneens gevaarlijk. Zo tikte Kisjes het speeltuig op de paal na een standaardsituatie aan de linkerzijde van het veld.

Nog geen minuut later waren de gasten wel trefzeker. Een hoge bal belandde in de voeten van Reinier Meijerink, die op dat moment oog in oog stond met Renee Agterhuis. Met een bekeken tikje verlengde de spits het leer tot voorbij de doelman, waarna hij simpel kon afdrukken: 2-1. De ploegen leken zich hierdoor op te kunnen gaan maken voor een spannend restant van de wedstrijd.

Deze spanning duurde echter niet langer dan tien minuten. De gastheren lieten zich namelijk niet van de wijs brengen door de tegentreffer en gingen op zoek naar de beslissing. Deze volgde al snel. De ploeg verdiende een vrije trap aan de rechterzijde van het veld, welke werd ingedraaid door Naberman. Cor Koning bewoog ondertussen richting de eerste paal, waar hij het speeltuig op knappe wijze over de doellijn werkte: 3-1.

In de resterende minuten waren de rood-witten meerdere malen dichtbij een uitbreiding van de score. Bakker, Moorman en Koning spaarden S.V. Nieuwleusen echter. Eindstand: 3-1.

Zaterdag aanstaande gaat DESZ op bezoek bij Groen Geel. Aanvang: 15.15 uur, sportpark Corpus den Hoorn.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 09.10.17 | 08.49 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie