Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Maak de Hasselter tongval eigen!

Dialectavonden Historische Vereniging Hasselt

Op maandag 13 en dinsdag 14 november vinden de jaarlijkse dialectavonden in Hasselt plaats. De dialectwerkgroep maakt deel uit van de Historische Vereniging Hasselt, die tot doel heeft om de kennis en belangstelling voor de geschiedenis van Hasselt en omgeving te bevorderen. Een van de belangrijkste wapenfeiten van de dialectwerkgroep is het Hasselter Woordenboek, waarin enige jaren geleden de plaatselijke streektaal werd vastgelegd.

Wie nog geen exemplaar van het woordenboek in huis heeft, kan dit gemis tijdens de dialectavond goedmaken.

"Veel mensen hebben het gevoel dat ze zich het beste kunnen uitdrukken in hun eigen streektaal. Misschien is dat wel de verklaring voor de groeiende populariteit van de dialectavond in Hasselt. Steeds meer bezoekers weten jaarlijks de weg te vinden naar de gezellige avond plat proatn in het Oude Stadhuis", aldus Bertine Brinkman namens dialectwerkgroep.

De dialectwerkgroep heeft voor de dialectavonden weer een inspirerend programma samengesteld met verhalen, gedichten en uiteraard de quiz met mooie foto's van Hasselt. De avonden vinden plaats in het Oude Stadhuis van Hasselt aan de Markt.

Aangezien de voorgaande dialectavonden uitverkocht waren is het verzoek van de organisatie vooraf te reserveren. Opgave vr 1 november 2017 bij de leden van de werkgroep, Corry Overmars: corryovermars@kpnplanet.nl (038-4772055), of Bertine Brinkman: ajabrinkman@hotmail.com (038-8883638)

Toegang is gratis. Een kop Koffie/thee en meer in de pauze kost 1,50 euro.
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 11.10.17 | 08.39 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie