Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Trailrunning door de natuur rondom Hasselt

Tweede Olde Maten Trail op zaterdag 11 november

Op zaterdag 11 november 2017 zal de tweede editie plaatsvinden van de Olde Maten Trail. Net zoals vorig jaar is deze run in natuurgebied De Olde Maten, tussen Hasselt en Rouveen. Hardloopwinkel Run2Day Zwolle en Staatsbosbeheer Overijssel werken samen om trailrunning en de mooie afwisselende natuurgebieden rondom Zwolle in kaart te brengen. De start en finish is nabij De Veldschuur (Wijkweg 2) in Rouveen.

De start is om 10.00 uur en inschrijven kan via www.run2dayevents.nl

Uniek parcours door uniek gebied
Trailrunning is hardlopen over niet verharde wegen, en op dit moment razend populair onder hardlopers. Vorig jaar was de eerste editie van de Olde Maten trail erg zwaar omdat het natuurgebied extreem nat was. Door weinig regenval de afgelopen weken is het gebied op dit moment droog, en wordt het niet verwacht dat het weer zo zwaar zal zijn als vorig jaar.

In de Olde Maten wordt een parcours uitgezet van 5 kilometer lang. Deelnemers kunnen daardoor zelf kiezen of ze één keer rond willen of meerdere rondes tot 15 kilometer willen afleggen.

Naast de aandacht voor trailrunning en de natuur krijgt het inschrijfgeld ook een goede bestemming. Dit zal namelijk gebruikt worden voor de recreatieve voorzieningen op de plek van de trail. Zo is er met het inschrijfgeld van de vorige edities een kabouterpad geopend bij De Veldschuur. Een kabouterpad is een educatief pad voor kleuters in de natuur, de deelnemers van de trail zullen dus een kabouter tegen komen onderweg.

Inschrijven
De trail zal om 10.00 uur starten en de startlocatie van de Olde Maten trail is De Veldschuur in Rouveen. Een schuur waar vele leuke cultuur en natuurgerichte activiteiten worden georganiseerd. Het inschrijfgeld is 10,00 euro, en komt dus ten goede aan de recreatieve voorzieningen in het natuurgebied. Inschrijven kan via www.run2dayevents.nl (vol=vol)
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 13.10.17 | 14.19 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie