Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 10.12.18 | 14.19 uur
 

Vinyl maakt comeback; de plaat is terug!

Voor ieder wat wils op platenbeurs Genemuiden

Popfanaten, platenverzamelaars, kenners en deejays zijn zaterdag 14 oktober 2017 welkom in d'Overtoom te Genemuiden. In de theaterzaal van het verenigingsgebouw vind de tweede editie van een cd- en platenbeurs plaats. Bij deze editie had de organisatie de beurs uitgebreid met een boekenstand en bood daardoor voor ieder wat wils!

Al om 10.00 uur stonden de eerste muziekliefhebbers voor de deuren van d'Overtoom in de hoop hun favoriete langspeelplaat, single of cd te scoren.

Voor sommige handelaren smaakt de beurs naar meer. "Ik sta hier eigelijk voor mijn hobby. Het is leuk om bekenden te treffen, een praatje te maken en verzamelaars blij te kunnen maken met dat ene singeltje waar ze al lang naar op zoek zijn", vertelt een gepensioneerde man uit Balkbrug.

Van heinde en verre komt men naar de Tapijtstad. Zelfs een verkoper uit het Zeeuwse Sint Annaland staat met zijn kraampje vol Nederlandstalig vinyl in het zaaltje. "Hier in het noordoosten van Nederland is veel vraag naar muziek van eigen bodem. Dit komt voornamelijk door de etherpiraterij", vertelt Ko Jeroense.

Stond een aantal jaren terug op een beurs nog voor meer dan de helft vol met CDís, nu is dat duidelijk anders. Steeds meer 'goud van oud' wordt opnieuw geperst en ook nieuwe items verschijnen op de vertrouwde lanspeelplaat.

De standhouders hadden een breed assortiment, met leuke, goede en zeer zeldzame exemplaren uit de jaren zestig, zeventig en tachtig aan geluidsdragers meegebracht. Van ABBA tot Normaal, bijna alles is/was te vinden. Voor de echte muziekliefhebber mag deze beurs niet gemist mag worden. De deuren zijn vandaag geopend tot 16.00 uur.
reageren REAGEER | stuur door | ZATERDAG, 14.10.17 | 12.19 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie