Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur
 

Equipe van trainer Jarrisch Keizer blijft op koers

Goals en verdiende zege voor Olympia'28

Er was genoeg te genieten, zaterdagmiddag 14 oktober 2017 op sportpark 't Hoenbroeck. Nee, niet de gehele negentig minuten werden gevuld door een Masterclass voetbal van de thuisploeg, maar drie van de vier goals waren zo mooi dat niemand het daar later nog over had. En de drie punten werden met de 4-1 overwinning opnieuw binnen gehengeld, dat was misschien nog wel het belangrijkste.

Olympia'28 begon voortvarend aan het treffen met VEVO. Het leverde een hele rits aan kansen op voor de equipe van trainer Jarrisch Keizer. Wesley Pestman knikte een bekeken voorzet van Dieter Kroek net over, Valery Leusink en Kjelt Bonhof testen de reflexen van de doelman van VEVO en Erik van der Kolk knalde vanuit een lastige positie in het zijnet.

VEVO beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en lange halen naar voren, maar werd op die manier wel gevaarlijk. Zo werd een doelpunt door de scheidsrechter afgekeurd en raakten de bezoekers de lat.

De ban werd na een uur spelen gebroken en wie anders dan Bonhof was daarvoor verantwoordelijk. De rappe aanvaller racete langs de vijandelijke defensie omspeelde de doelman en dacht te scoren, ware het niet dat een verdediger in een ultieme poging om het doelpunt te voorkomen de bal met zijn hand uit het doel ranselde. Kroek plaatste zich achter de toegekende strafschop en schoot koel raak.

Met de teruggekeerde Bertus Finke gaf Olympia in het laatste half uur nog meer gas. Het resulteerde in de 2-0 van Willard Visscher, die een fenomenale steekpass van Finke op waarde schatte, de bal prima meenam en in de verre hoek deponeerde. Het leek de genadeklap voor de bezoekers, maar door een foutje in de defensie van Olympia stond het een paar tellen later ineens 2-1.

Onverdroten ging Olympia'28 op zoek naar een grotere marge. Die leek er te komen toen Gerrit Zekveld een ware raket van zijn rechterschoen lanceerde, de doelman het projectiel ternauwernood uit zijn goal wist te ranselen en Visscher er als de kippen bij was om de rebound binnen te werken, maar de assistent-scheidsrechter had opmerkelijk genoeg geconstateerd dat het buitenspel was. Het feestje ging niet derhalve niet door.

Feest was het even later wel toen Bonhof in zijn ooghoeken de volledig vrijstaande Patrick Reuvenkamp voorbij zag flitsen. Met een subtiel balletje bereikte de captain de linkervleugelverdediger, die de bal ineens voor de pot gooide en tevreden constateerde dat Finke de 3-1 tegen de touwen knalde.

De koek was nog niet op, want ook de 4-1 was een plaatje. De aanval werd opgezet door Bonhof, die de meegesnelde Pestman op maat bediende. De rechtervleugelverdediger trok de bal uitstekend voor de goal langs waar John Sanders de bal voor het inschieten had. De ervaren aanvaller had echter een ander kunststukje in zijn hoofd. Met de hak legde hij de bal voor de voeten van Stan Roosken, die deze haarfijne aanval met een doelpunt bekroonde. Een prachtige afsluiting voor een mooie middag.

Zaterdag aanstaande komt koploper Hattem op visite in Hasselt. In de geel-blauwe brigade zitten een paar bekenden voor de Hasselters. Coach Hans Roeland was jarenlang actief bij Olympia'28, terwijl ook de spelers Mark de Haan en Jelmer Kooistra de weg naar ít Hoenbroeck prima weten te vinden. Het belooft een mooie middag te worden.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 16.10.17 | 08.54 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie