Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 20.10.18 | 09.03 uur
 

Woensdag 25 oktober 2017: Een ieder is welkom!

Rijkswaterstaat houdt Publieksmiddag Meppelerdiepsluis

Rijkswaterstaat organiseert op woensdag 25 oktober van 13.00 tot 17.30 uur een publieksmiddag bij de Meppelerdiepsluis. Tijdens rondleidingen zal uitleg worden gegeven over de bouw van de sluis en hoe deze werkt. De publieksmiddag is gratis toegankelijk en vindt plaats op het sluiscomplex Hasselterdijk 33 in Zwartsluis.

Met de ombouw van de sluis in de achterliggende jaren is de doorvaart voor de binnenscheepvaart met grotere schepen door het Meppelerdiep gerealiseerd. Zo kunnen de aanliggende scheepswerven ook in de toekomst (grotere) schepen bouwen. Naast de economische ontwikkeling van het gebied is ook de veiligheid van het achterliggende land tegen hoog water gezekerd. Tijdens de publieksmiddag wil Rijkswaterstaat laten zien hoe de sluis is omgebouwd en werkt.

Inschrijven rondleidingen
Omwonenden en belangstellenden kunnen tijdens deze middag vragen stellen aan medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemer Combinatie Strukton Reef. Er zijn rondleidingen waarvoor men zich in de tent kan inschrijven. Per rondleiding kunnen zich maximaal 15 personen inschrijven. De rondleiding duurt circa 30 minuten en leidt belangstellenden langs de brug, de twee roldeuren en het bedieningsgebouw. Om 17.30 uur wordt de publieksmiddag afgesloten.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 24.10.17 | 17.03 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie